Sve što vam treba za novogodišnji doček kod kuće

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Z o ë P a s t e l l e (@zoepastelle) on

Novogodišnja noć po mnogo čemu je posebna. Osim što u njoj ispraćmo proteklu godinu, prisjećamo se svih uspona i padova, mnogo nade polaže se u novu kao bolju. Doček kao ceremonija za neke je tek još jedna obična večer dok su drugi već u velikim pripremama za ‘najluđu noć u godini’. Bez obzira na to u koju kategoriju spadali, ovo je odlična prilika za okupljanje prijatelja pod jednim krovom. Obilježavanje završetka još jedne godine na izmaku, uz dobru hranu i piće, veselu glazbenu pozadinu i najdraže zasigurno će dodati malo čarolije u novogodišnje kućno druženje. Kako bi doček 2019. bio večer dobre zabave i smijeha, potrebno je tek nekoliko ‘sastojaka’.

Doček kod kuće

Doček novogodišnje noći u toplini doma broji mnoge prednosti. Osim što ćete okupiti najmilije u dobro poznatom prostoru ovo je prilika za podizanje blagdanskog ugođaja po vašoj mjeri. Ne zaboravite interijer ukrasiti prigodnim dekoracijama i konfetima. Dekorative lampice postavite svugdje po kući kako bi se u svakom kutku osjećala slavljenička atmosfera. Pripremite papuče za goste koji žele maksimalnu udobnost, a za novogodišnje entuzijaste osigurajte i ukrase za glavu i kosu sa simbolima 2019. Novogodišnji doček možda se pretvori i u pravi ‘sleepover’ pa tople dekice i jastuke svakako imajte u pripremi.

Maštovite grickalice

Kada govorimo o novogodišnjoj proslavi, fokus je na piću i jednostavnim grickalicama. Osim ako se baš ne odlučite za suprotno i za svoje prijatelje odlučite pripremiti raskošnu večeru. Plate sa sirevima, perecima i zdravim povrtnim namazima odlična su alternativa kompliciranim canapeima. Gotovi zalogaji od lisnatog tijesta uvijek su dobra ideja, ako vam je ponestalo božićnih kolača, a uz to nasjeckajte svježeg voća i slane krekere koji će se zasigurno razgrabiti prije ponoći.

Party stolić

Kućna zabava nezamisliva je bez party stolića. Uz njega nećete brinuti o posluživanju pića svakom gostu posebno. Kutak u sobi gdje se doček održava uredite u pravi mali švedski stol s omiljenim prigodnim novogodišnjim napitcima. U staklene galone s vodom ubacite kriške svježe limete, naranče ili smrznutog voća koji će podići cijeli dojam. Na drugom kraju osigurajte dovoljno čistih čaša, maramice i mjesto za odlaganje.

Čaša smijeha, šaka ljubavi

Doček s prijateljima kao najbližom ‘obitelji’ neka protekne u veselom raspoloženju. Kroz smijeh se prisjetite svih dobrih i loših trenutaka koji su obilježili 2018. Probleme i nesporazume ostavite tamo gdje im je i mjesto- u prošlosti. U ponoć nazdravite s najmilijima, podignite prskalice, lagani i poletni prigrlite nove prilike, novu nadu i novih 365 dana kao priliku za svjež početak.

Foto: Instagram, Unsplash

0