Sutra počinju Biljke i svirke

bis

Biljke i svirke dobile su novi termin održavanja – tako će posjetitelji moći uživati u glazbenoj oazi u Botaničkom vrtu od četvrtka 16. do nedjelje 19. lipnja od 11 do 19 sati. Službeni program s nastupima profesionalnih glazbenika te studenata Muzičke akademije zakazan je svakoga dana od 16 do 18 sati.

biljkeisvirke2

Na četiri dana Botanički vrt postat će jedna od najljepših koncertnih dvorana na otvorenom. Starinski klaviri, pianina, violine, saksofoni, trube i harfa savršeno će se uklopiti u okruženje Botaničkog vrta, a u glazbi će se moći uživati na nekoliko jedinstvenih lokacija. U službenom programu, od 16 do 18 sati, posjetitelje očekuju koncerti profesionalnih glazbenika predvođenih pijanistima Aljošom Jurinićem, Danijelom Gašparovićem i Krešimirom Starčevićem, sopranisticom Tanjom Ruždjak, kantautoricom Dinom Rizvić, Oridano Gypsy Jazz Bandom i gitaristom Antom Gelom.

svirke

U prekrasnom ambijentu Botaničkog vrta izvodit će se klasika, jazz, gypsy jazz, gospel, soul, blues, funk, folk, americana i rock, a na programu će se naći uspješnice Beatlesa, jazz standardi i koktel klasici te poznata djela majstora klasične glazbe poput Chopina, Beethovena, Mendelsohna, Haydna, Bacha, Liszta, Rahmanjinova, Schuberta, Dvořáka i Brahmsa. Prije i nakon ovih malih, intimnih koncerata svi zainteresirani moći će i sami zasvirati pred publikom i postati aktivni sudionici čitave priče, a možda čak i otkriti svoj poneki skriveni talent. Događanje će biti besplatno za sve posjetitelje, a trajat će svakog dana od 11 do 19 sati.

Više informacija pronađite ovdje.

0