Otkrivena prva imena festivala SuperUho

Otkrivena prva imena festivala SuperUho

superuho

Četvrto izdanje SuperUho Festivala održat će se u Primoštenu od 7. do 9. kolovoza 2017. godine, u istom prekrasnom, intimnom prostoru nekadašnjeg hotela Marina Lučica, koji se nalazi na svega nekoliko desetaka metara od jedne od najljepših plaža na Jadranu.

Kao prvo veliko festivalsko ime SuperUho najavljuje Shellac, energični rock trojac predvođen legendarnim Steveom Albinijem. Vjerojatno je najpoznatiji primjer njegovog djelovanja na zvuk benda kroz sam proces snimanja i produkcije ostvaren na “Surfer Rosa” albumu grupe Pixies ili na posljednjem studijskom albumu grupe Nirvana kojoj je od samog početka bio veliki uzor, baš kao i na drugom studijskom albumu PJ Harvey objavljenom iste 1993.

Conor Oberst je druga zvijezda ovogodišnjeg festivala, kantautor najpoznatiji kao gitarist, pjevač i skladatelj popularnih Bright Eyesa. Pseudonim je to pod kojim je Conor počeo pisati pjesme kao petnaestogodišnjak da bi tijekom prve tri godine snimio na desetke pjesama koje uglavnom uključuju njegov glas, gitaru te povremene eksperimente s klavijaturama i ritam mašinama. Conor je odlučio zamrznuti Bright Eyes i krenuti raditi pod vlastitim imenom te već iduće 2008. objavljuje album “Conor Oberst”, a utjecajni Rolling Stone ga proglašava kantautorom godine.

Kao treće ime iz Splita dolazi glazbenik Gracin. Ovaj kantautor iza sebe ima u vlastitoj produkciji objavljen hvaljeni album “Mono”, a upravo s bendom radi na novom albumu i priprema se za nastup na SuperUhu.

Sve informacije o događanju i ulaznicama pronađite na stranici www.superuho.com.

Učitati još
Zatvori