Sve popularnije biljke koje ne zahtijevaju previše brige

Sve popularnije biljke koje ne
zahtijevaju previše brige

Nema sumnje da žive biljke prostoru daju jednu sasvim novu dimenziju i živost kakvu je teško nadomjestiti nekim drugim detaljem, no ponekad je uz svakodnevni užurbani ritam iste biljke jako teško održavati. Možda ih smjestite preblizu radijatoru, zaboravite u prostoriju pustiti svjetlo ili ih zaboravite na balkonu dok je prehladno, ne zalijevate ih redovito, a stalnim izbivanjem iz stana ulovite svog zelenog ljubimca na izdisaju kad je već prekasno vratiti ga u život.

Ako ste se prepoznali u ovim redovima, ne očajavajte, postoje itekako otporni primjerci koje nećete ‘ubiti’ u roku od nekoliko dana, a igrom slučaja zbog svog su zanimljivog izgleda sve popularniji. Radi se o sukulentima, niskim biljkama debelih mesnatih listova, kao što su primjerice kaktusi, aloe vera, žednjaci ili čuvarkuće.

Sukulenti jednako dobro uspijevaju vani, kao i u zatvorenom prostoru, dok god temperature nisu ekstremne i postotak vlage prevelik. Ne trebate ih previše zalijevati, tek kad im zemlja postane u potpunosti suha. No koliko god zaboravljanje zalijevanja ne predstavlja problem za njihovo održavanje, previše vlage i vode može jer im mesnati listovi lako krenu u proces truljenja koji je teško zaustaviti.

Presađivanjem u lijepe teglice, sukulenti postaju saveznik u uređenju interijera jer su vrlo fotogenični tako da ćete biti zadovoljni ovim malim detaljem ako ga unesete u dom. Popularnost im dokazuju brojni blogovi koji se bave interijerima kao i sve veći ‘boom’ specijaliziranih cvjećarni u svijetu na koje ćete možda naići na svojim putovanjima. Pogledajte kakvu smo inspiraciju mi pronašli.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori