Vidimo se u subotu u Botaničkom vrtu na velikoj rasprodaji biljaka

Vidimo se u subotu u Botaničkom vrtu na
velikoj rasprodaji biljaka

Ove subote u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu, održava se godišnja rasprodaja viška sukulenata, kukcojednih biljaka, sobnih biljaka i preostalih biljaka iz prve rasprodaje (endemi, drvenaste vanjske biljke, lopoči, perunike).

Biljaka nikad dosta

U prodaji će biti mnoštvo sukulenata (kaktusi, mlječike, agave, stapelije itd.), od kojih neke vrlo rijetke i vrijedne. Također nudit će se mnoge kukcojedne biljke (‘mesožderke’), uglavnom rosike, te ponešto ‘sobnog’ bilja iz zbirki njihovih toplih staklenika. Od prethodne prodaje ostalo je dosta drvenastih biljaka (grmova za vanjsku sadnju) te ponešto endema (velebitska degenije i fibigija ili ‘velika degenija’) s dozvolom Uprave za zaštitu prirode. Količina biljaka je ograničena, a prodaja završava najkasnije u 12.00 h, nakon čega se zatvaraju vrata kolnog ulaza.

Botanički vrt PMF

Prodajni prostor nalazit će se na zapadnoj strani Botaničkog vrta, uz kuću uprave: zainteresirani kupci ulazit će kroz kolni ulaz iz Runjaninove ulice (nasuprot Ministarstvu kulture i medija RH). Ulazak s vozilima nije moguć, ali je moguće naći parkirno mjesto u Runjaninovoj ili Crnatkovoj ulici. Tramvajska stanica „Vodnikova“ udaljena je svega 150 m od ulaza na prodajno mjesto. U prodajni prostor NEĆE SE MOĆI UĆI IZ PERIVOJA BOTANIČKOG VRTA zbog obveze provođenja propisanih epidemioloških mjera. Ulaz u Botanički vrt za posjetitelje koji ne dolaze na prodaju nalazi se na sjevernoj strani, kod starog staklenika (Mihanovićeva/Marulićev trg).

Posebne napomene

Plaćanje je moguće gotovinom i karticama (Visa, Mastercard, Maestro) putem POS uređaja. Plastične vrećice u Botaničkom vrtu već godinama ne dijele niti prodaju, pa donesite vlastite cekere, košare, torbe… Kupljene biljke se ne čuvaju, niti rezerviraju s odgodom plaćanja. Račun R1 moguće je dobiti naknadno, za što je potrebno ostaviti podatke prilikom kupnje. U prodajnom prostoru istovremeno je dopušten boravak trideset osoba. Djelatnik Vrta na ulaznim će vratima propuštati kupce u prodajni prostor dinamikom kojom prethodni izlaze. Mole i za održavanje razmaka od barem 1,5 m u prodajnom prostoru i redu čekanja na javnom prostoru izvan Vrta. Maske za lice nisu obavezne, ali su poželjne. PMF i Vrt ne snose odgovornost za eventualno kršenje epidemioloških mjera i preporuka u redu čekanja izvan Vrta, stoga sve sudionike pristojno mole za odgovorno ponašanje.

Foto: Facebook, Unsplash

Učitati još
Zatvori