5 stvari koje će razumjeti samo oni koji imaju mačku za ljubimca

Mačke su divna stvorenja koja mnogi odabiru kao ljubimca i vjernog sustanara. Više je razloga zašto je baš ova životinja toliko omiljena i kao takva jedna od najpopularnijih. No, mace baš poput ostalih mezimaca imaju svoje navike koje nekome tko ih promatra mogu biti poprilično nejasne. Postoje stvari koje će samo vlasnici mačaka zaista razumjeti. Ako ste i sami jedan od njih provjerite točnost navedenih tvrdnji u nastavku.

Vlasnici mačaka na ‘ti’ su s dlakama posvuda

Jako ih volimo, njegujemo, mazimo, pazimo i češljamo no ipak, dlake će uvijek naći put na vaš crni kaput, jastuk, deku.. Vlasnici mačaka složit će se da bez obzira na to koliko usisavali i čistili za njima, postoje godišnja doba kada se mace jako linjaju.

Jako paze gdje odlažu mobitel i sitnice

Mace su zaigrana stvorenja koje svojim šapicama jednostavno obožavaju dodirivati predmete, posebno ako se naziru preko ruba stola ili police. Ako volite dekorativne predmete za dom onda sigurno znate da ćete ih morati skloniti iz vidnog polja vaše mezimice. Vaza s cvijećem mogla bi završiti na podu, stvari iz torbe negdje po stanu.

Skrivanje toalet papira postaje rutina

Toalet papir iz nekog im je razloga posebno drag. Bez obzira na to visi li na za to predviđenom mjestu ili je pak uredno poslagan, maca će se s njime uvijek rado poigrati. Vlasnici mačaka već znaju da ga moraju spremati na nedohvatljivo mjesto.

Kartonske kutije zanimljivije su od skupih krevetića

U domu u kojem je maca jedan od stanara gotovo uvijek se nalazi barem jedan kutak samo za nju. Krevetići, deke i jastuci nisu nužni, ali su poželjni. No, vlasnici mačaka znaju da one ionako spavaju posvuda samo ne u za to predviđenom mjestu. Kartonske kutije i papirnate vrećice posebno su im drage, pa će investicija u skupe ležajeve zaista biti nepotrebna.

Mačke vole ulaziti u zonu privatnosti

Zona privatnosti? Ne uz dlakave mezimice. One će naime, skočiti u vaše krilo pa čak i za vrat ako požele malo pažnje i nježnosti. Dobro je poznato da ‘nemaju srama’ i da se rado umiljavaju i unose u lice na što su vlasnici mačaka već navikli dok bi goste takva reakcija mogla poprilično iznenaditi.

 

Foto: Instagram

 

0