Stvari koje niste znali o Oliviji Newton-John
Stvari koje niste znali o Oliviji Newton-John

Stvari koje niste znali o
Oliviji Newton-John

Glazbenica i glumica Olivia Newton-John napustila nas je sinoć nakon duge i teške bolesti u 73. godini života. Iza sebe je ostavila nezaboravne glazbene i filmske hitove. Njezinu pozitivnu energiju i zarazan osmjeh pamtit će svi koji su je imali prilike upoznati, a s Olivijom Newton-John su se oprostile i mnoge zvijezde. Između ostalog i John Travolta koji je s njom imao prilike glumiti u dva zajednička filma. Naime glumac se oprostio uz fotografiju i emotivnu poruku.

Najdraža moja Olivia, učinila si naše živote boljima. Imala si nevjerojatan utjecaj. Volim te. Vidjet ćemo se na zajedničkom putu i ponovo ćemo svi biti zajedno. Tvoj sam od prvog trenutka kada sam te ugledao i zauvijek! Tvoj Danny, tvoj John!

U nastavku se prisjećamo nekih od najznačajnijih trenutaka u životu ove predivne glumice i kantautorice.

Najvažniji trenuci u životu Olivie Newton-John

Malo je poznata činjenica da je početkom 70-ih Olivia Newton-John bila članica benda pod nazivom Toomorrow. Bend je osnovao Don Kirshner, nadajući se da će nastaviti svoj uspjeh iz prethodnog benda. Bend je predstavljen prvi put u znanstveno-fantastičnom mjuziklu istog imena. Toomorrow je bio drugi film Newton-John, a soundtrack za film je bio njezin prvi album.

Toomorrow
IMDB

Olivia Newton-John predstavljala je Ujedinjeno Kraljevstvo na Eurosongu 1974. s pjesmom Long Live Love. Završila je na četvrtom mjestu, a te godine pobjedu je odnijela grupa Abba s pjesmom Waterloo.

Zahvaljujući nizu glazbenih hitova, do kraja 70-ih je Newton-John već bila popularna pjevačica. Ipak, njena glavna uloga Sandy uz Johna Travoltu u filmskom mjuziklu Briljantin iz 1978. vinula ju je u nebo, a film je postao i ostao kultni klasik filmske industrije.

U tom je filmu otpjevala tri najveća hita koje rado i dan danas poslušamo – duete You’re The One That I Want i Summer Nights s Travoltom i solo baladu Hopelessly Devoted To You.

Brilijantin
IMDB

Plakat za ekstravagandni mjuzikl Xanadu iz 1980. g.

Xanadu
IMDB

Da je bila ispred svog vremena, pokazuje i još jedan hit. Dodatnu je slavu stekla i svevremenskim hitom Physical iz 1981. godine, koji je tridesetak godina kasnije časopis Billboard proglasio najseksi pjesmom svih vremena, a prati ju i upečatljiv spot.

Newton-John se ponovno ujedinila s Travoltom za potrebe snimanja romantične komedije Two of a Kind iz 1983. godine.

Two of a Kind
IMDB

Zbog svoje je popularnosti bila česta gošća u mnogim emisijama, kao i velikom događanjima. Naime, sudjelovala je i na paljenju olimpijske baklje na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine. Sve u svemu,  ova talentirana glazbenica i glumca, a prije svega hrabra žena, iza sebe je ostavila dubok trag u svijetu filma, glazbe i srcima onih koji su je imali prilike upoznati.

Foto: IMDb, Instagram, Youtube

Učitati još
Zatvori