‘Zapetljani’ detalji u vašem domu

cvor-knotsstudio2

U posljednje vrijeme čvor se pojavio kao popularan motiv u uređenju doma. Inspirirani motivima koje pronalazimo u pletenju, nekoliko je brendova lansiralo ukrasne jastučiće i jastuke, dok je jedan brend otišao korak dalje i dizajnirao taburee i stolce koji definitivno privlače pozornost u interijeru.

cvor-knotsstudio6

cvor-knotsstudio5

Knots Studio je pokrenula Izraelka Neta Tesler i vrlo brzo privukla pozornost dizajnerskog svijeta. Njeni veliki čvorasti jastuci namijenjeni su sjedenju na podu, poput taburea, a osmislila je i zapetljanu navlaku za tronožac koji tako postaje istovremeno ukrasni i funkcionalni komad u domu. U raznim bojama, s prugicama ili bez, inspirirani su morskim svijetom. Punjeni su čvrstom spužvom i dodatno ‘zaglavljeni’ drvenim prstenjem – efektivno pozivaju da se na njih izvalite. Sve modele razgledajte na stranici Knots Studio.

cvor-knotsstudio3

cvor-kontsstudio

Islanđanka Ragnheiður Ösp Sigurðardóttir kreatorica je brenda Umemi koja je pak čvorasti motiv iskoristila za vunene jastuke od najfinije vune s Islanda. Knot jastuci inspirirani su mornarskim čvorovima, ali u interpretaciji brenda postaju mekani i topli.

knots-umemi

Ovi jastučići u raznim bojama vune tako mogu ispuniti cijelu vašu sofu, izgledaju razigrano i definitivno će biti tema razgovora kad vam u posjet dođu gosti. Napravljeni su od jedne heklane tube koja je onda zavezana u zanimljivi čvor i punjeni poliesterom. Dizajnerica je za svoj proizvod koji je nastao 2011. godine osvojila već nekoliko nagrada – razgledajte modele na stranici brenda Umemi.com.

cvor-umemi3

Slične čvoraste jastučiće, ali od pamuka, izrađuje brend My Little Echo i nastali su prvenstveno namijenjeni dječjim sobama, punjeni antialergenskim materijalom, no nakon prvobitnog uspjeha australske dizajnerice, sada ih kreira za sve prostorije u kući. S vremenom su se također razvili i jastučići od raznih drugih tkanina, pa tako možete naručiti i plišani čvor ili onaj od reflektivnog srebrnog materijala. Dolaze u dvije veličine, a ona manja može poslužiti i kao didaktička igračka za bebe.

cvor-mylittleecho4

Brend dostavlja po cijelom svijetu – posjetite ih na stranici My Little Echo.

cvor-mylittleecho3

cvor-mylittleecho2

cvor-mylittleecho

Foto: My Little Echo, Umemi, Knots Studio

0