Što nam sve donosi ovogodišnji Advent u Zagrebu?

Što nam sve donosi ovogodišnji
Advent u Zagrebu?

Zagreb će i ove godine pokušati obraniti titulu najljepšeg Adventa u Europi – a da će ući među prva tri, ili čak pobijediti – ne sumnjamo! Posljednjih godina naš se glavni grad u potpunosti profilirao kao top adventska destinacija i ponuda mu je iz godine u godinu sve bolja i inovativnija!

Advent 2018. u Zagrebu – što nam donosi?

Dan otvaranja, 1. prosinca, službeno će obilježiti početak tog magičnog zagrebačkog doba, a građani će moći uživati u adventskoj ponudi uz dobro poznate lokacije, no i nek novosti. Prije svega – zagrijavanje za Advent u Zagrebu počinje već 28. studenog, dok će svečano otvorenje 1. prosinca obilježiti paljenje prve adventske svijeće na glavnom zagrebačkom trgu u 18 sati. Nakon paljenja svijeće slijedi otvaranje Ledenog parka na Tomislavcu te paljenja lampica na zagrebačkom Zrinjevcu u 20 sati.

Ove godine tri teme obilježavaju Advent – Ivana Brlić Mažuranić, klasična glazba te ekologija i održivost. Sve lokacije koje to dopuštaju obradit će lik i djelo naše velike spisateljice, a svi prodavači pozivaju se na korištenje papirnatih čaša, slamki, tanjurića i drugog svakodnevnog pribora za gastro uživanje na Adventu. Ekološka osviještenost i potreba za reciklažom proizvoda ne samo adventskih partnera, već i građana i turista imperativ je ovogodišnjeg događanja.

Advent na Strossmayerovom šetalištu

Uz već poznate lokacije Trga bana Josipa Jelačića, Bogovićeve i Petrićeve ulice, Europskog trga, Marićevog prolaza, Zrinjevca i Ledenog parka na Tomislavcu, Klovićevih dvora, Strossmayerovog šetališta, Fuliranja na Strossmayerovom trgu te Tunel Grič Advent donosi nekoliko novih i ponešto izmijenjenih lokacija. Vranicanijeva livada ove godine postat će dekorativno mjesto s photo pointom, Tunel Grič donijet će u suradnji s UNICEF-om interaktivno putovanje kroz djetinjstvo, a Vila na Prekrižju i ove godine otvara svoja vrata posjetiteljima s organiziranim autobusnim linijama s Kaptola i Britanskog trga. Vila na Prekrižju, ured predsjednice ove će zime donijeti atmosferu Zagorja, realizirane u suradnji s Marijom Bistricom.

Nove Lokacije

Advent u Zagrebu 2018. donosi tri nove lokacije: Prolaz sestara Baković koji će biti ukrašen s temom filma, a na njega se naslanja kino Europa u kojemu će svi posjetitelji tijekom Adventa moći uživati u božićnim filmovima. Druga nova lokacija jest Advent u Staroj Tkalči gdje posebno ističemo photo point u Obrtničkoj ulici, naravno u duhu starih zagrebačkih obrta. Treća, posljednja nova lokacija je Advent u Maksimiru i Zoološkom vrtu što će posebno razveseliti najmlađe.

Za sve detalje Adventa u Zagrebu posjetite infozagreb.hr.

Advent u Zagrebu

Foto: Ivan Klindić (Lice grada)

Učitati još
Zatvori