Super vijest: Zagrebački vrtni centar ovog vikenda ima odličan popust na sobne biljke!

Super vijest: Zagrebački vrtni centar ovog vikenda ima odličan popust na sobne biljke!

Obožavamo sniženja, a kada se ona najavljuju u vrtnim centrima jednostavno se raspametimo. Ovog vikenda, točnije u petak i subotu Flora centar priprema nam rođendansko iznenađenje. Naime, sve sobne biljke bit će na popustu od čak 40%. Duboko udahnite i napravite dobar plan, a mi ćemo vam pomoći s prijedlozima kako uloviti “pravu stvar”.

Vrijeme je za novu biljku

Uvijek ima mjesta za još jednu. Tako će vam reći svi koji barem malo pokazuju interes za uzgojem biljaka. S obzirom na to da mi redovito pišemo o njima i kako se o kojoj brinuti, sada ste već sigurno svjesni koje bi odgovarale vašim potrebama. Od onih zahtjevnih poput Alocasia do onih poput Zamije koje uspijevaju baš svima – na vama je samo da odaberete. S obzirom na to da neki primjerci i nisu jeftini idealno je ako ih možete uloviti na sniženju. Ovo su neke biljke koje se definitivno isplati kupiti na sniženju, a ono je najavljeno u Vrtnom centru Flora ovoga petka i subote 4. i 5. lipnja.

Areca palma

Areca je jedna od najpopularnijih biljaka za kućni uzgoj. U vanjskim uvjetima može doseći i do 4 metra, a u domu joj visina ne prelazi preko jednog metra. Zalijeva se samo kada je zemlja pri vrhu suha, a treba joj umjereno svijetlo. Što se tiče svjetla, najbolje joj odgovara srednje do nisko svjetlo. Osim toga idealna je za vlasnike kućnih ljubimaca jer je jedna od rijetkih netoksičnih biljaka.

Ficus Lyrata

Što veći to bolji. U vrtnim centrima možete kupiti već velike primjerke, a nije zahtjevan za održavanje i s njime će se dobro snaći početnici. Puno svijetla i vlažen zemlje uz prskanje svaka tri do četiri dana. Izrazito je efektan u prostoru, a smjestite ga u teglicu prirodnih zemljanih boja. Zovu ga još i kralj interijera i potpuno nam je jasno zašto.

Pachira

Ova egzotična biljka u prirodi naraste do 18 metara, ali u vašim kućnim uvjetima njezina visina kreće se od 60 centimetara do 2 metra. Oblik i veličinu joj određujete sami – obrezivanjem. Listovi su joj dlanasti podijeljeni na pet dijelova koji simboliziraju pet Feng Shui elemenata: metal, drvo, vodu, vatru, zemlju. Cvijet joj je kremasto bijele boje, ali mala je vjerojatnost da procvate u zatvorenom prostoru pa će u vašem domu biti više kao ukrasno drvo.

Strelitzia Nicolai

Strelitzia Nicolai poznatija i kao White bird of paradise jedna je od omiljenih biljaka u interijeru zbog svog raskošnog i atraktivnog izgleda. Obožava sunce, raste brzo, a o njoj se nije komplicirano brinuti.

Zamija

Zamija je biljka koja je kod nas poprilično rasprostranjena, a posebna je po tome što brzo raste tako da vrlo lako od male biljčice možete dobiti veliki grm. Zamija po feng shuiju u donosi novac i sreću, pa i to može pozitivno utjecati na raspoloženje kada vidimo da nam se lijepo razvija pred očima. Gotovo ju je nemoguće ubiti pa je zato idealna za početnike. Raspištoljite se i nabavite se ogroman primjerak koji će vam dugo praviti društvo.

XXL Caladium

S raznobojnim listovima veličine dlana, Caladium odmah dolazi u prvi plan kada se pojavi uz ostale zelene biljke. Nisu totalno jednostavne za održavanje, ali uz par dobrih trikova vrlo lako ćete ih održavati. Caladiumi su biljke koje očaravaju i savršeno pristaju u svaki interijer. U Flori potražite one u XXL veličini.

Licuala peltata palma

Od različitih vrsta palmi jedna je doista specifična jer je poprilično rijetka, ali kada ju jednom nabavite nećete moći zamisliti prostor bez njezine estetike. Palma Licuala cordata sa svojim sjajnim, tamnozelenim kružnim listovima instantno evocira tropske krajeve. Odvažite se i unesite egzotiku u vas dom.

Monstera deliciosa Albo-Variegata

Ovo je definitivno najskuplja biljka s našeg današnjeg popisa. Monstera je jako popularna sobna biljka koja nije zahtjevna za održavanje, a vizualno će se uklopiti u svaki prostor. Zbog svojih velikih rupičastih listova, ova tropska biljka vaš će dom pretvoriti u pravu malu džunglu. Od običnih monstera, jako je popularna albino monstera. Može doseći zavidnu veličinu, a briga za nju nešto je zahtjevnija. Svoje zanimljive bijelo-zelene listove duguje tome što proizvodi manje klorofila koji biljkama daje prepoznatljivu zelenu boju. Ova biljka je izuzetno skupa pa se neki primjerci u svijetu prodaju i za pet tisuća dolara. Više o ovoj posebnoj biljci čitajte ovdje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori