Slatke delicije u ponudi bistroa Oranž

Robert Paul jednom je prilikom izjavio: “Novo britansko istraživanje pokazalo je kako 9 od 10 ispitanika voli čokoladu. Deseti laže.” Mi bi dodali da ovaj deseti vjerojatno voli neku drugu vrstu slastice ako to već nije čokolada. Uistinu je teško zamislivo da uopće postoji osoba koja ne voli slatko, a čak i ako nije ”tip” od slatkog, da nema neku svoju slatku Ahilovu petu.

Oranž wine bar i restoran

Za sve slatkoljupce, koji to već jesu ili će to tek postati, slastičarnica i bistro Oranž dobro je poznata destinacija. Smješten u jednoj od najdužih i najstarijih ulica glavnoga grada, Ilici, samo stotinjak metara od glavnog trga, već tri i pol godine jedno je od najpopularnijih mjesta za sve one koji vole uživati u slatkim delicijama. U njihovoj se ponudi uvijek nalazi oko vrsta 30 torti, desetak raznovrsnih deserata u čašama, različitih keksa, muffina i slatkih pita.

Bistro Oranž

Sve su slastice spravljene u domaćoj proizvodnji triju vrijednih školovanih slastičarki, a kad je riječ o kvaliteti sastojaka koji se pritom upotrebljavaju, kompromisa nema. Koristi se, ističu u Oranžu, isključivo maslac umjesto znatno manje kvalitetnog margarina, a slično je i s čokoladnim i mliječnim sirovinama od kojih se biraju samo najbolje. Ponuda se u jednom dijelu prilagođava sezoni, uglavnom što se tiče sezonske dostupnosti svježeg voća, ali je u većem postotku stalna, unutar koje su svoje mjesto našli omiljeni bestselleri zadovoljnih gostiju.

Bistro Oranž

Neki od njih uključuju tortu od sira, ledeni vjetar, doboš i brownie tortu, ali i tortu jabuka-orah ili crostatu od šipka, rađene po njihovoj ‘tajnoj’ recepturi. Od deserata u čašama ističu voćni tiramisu i millefoglie, inače talijansku inačicu kremšnite, ali na svoj način. Slatku ponudu upotpunili su i sladoledom, također iz vlastite proizvodnje, pri čemu u proljetno-ljetnim mjesecima neprestano rade dvije vitrine sa više od dvadeset različitih okusa spremnih da zadovolje i najzahtjevnija nepca.

Bistro Oranž

Bistro inače nudi i velik izbor svježe cijeđenih sokova od voća i povrća, šest vrsta quicheva – slanih pita, sendviče tramezzine, croissante i drugo. Ne sumnjamo da ćete i vi ovdje naći nešto po svome ukusu. Osim ako već niste.

Bistro Oranž

Oranž bistro & Oranž wine bar
Ilica 7, Zagreb
Kontakt telefon: 01 / 7787-300

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

0