Slatka biljka u obliku srca je favorit uoči Valentinova

Slatka biljka u obliku srca je
favorit uoči Valentinova

Bliži se blagdan zaljubljenih kada se već tradicionalno kao najpopularniji poklon donosi cvijeće – najčešće crvene ruže u znak ljubavi. No s godinama je i drugo cvijeće došlo u fokus, pa čak i biljke, a biljka koju ćemo predstaviti danas izvući će osmijeh na lice čak i najokorjelijim protivnicima Valentinova.

Slatka srcolika biljka Hoya kerrii

Radi se o slatkoj biljci Hoya kerrii koja najčešće dolazi u formi jednog lista i to u obliku srca. Postala je popularna posljednjih godina kako je rasla i pomamama za drugim biljkama svih oblika i veličina, kao poklon kojim bi izrazili posebnu emociju svojem najbližem biljkoljupcu. Zato je i dobila nadimak “valentinovska” Hoya. Ljubitelji urbanih džungli, a i svi ostali, vole ovakve slatke male primjerke koji ne zahtijevaju previše brige, a efektni su.

Iz jednog lista u obliku srca može izrasti više grana sa srcolikim listovima, no uz puno strpljenja jer napredak je prilično spor. S obzirom na učestalost poklanjanja Hoye Kerrii, često je u prodaji usađena u zemlju tako da joj se onemogući rast, no ako je presadite s vremenom ćete dobiti prekrasan puzavac koji čak može i procvjetati.

Budući da je Hoya kerrii tropska biljka odgovara joj svjetlije mjesto s malo direktnog sunca, stalno provjetravanje i temperature od 22 do 25 stupnjeva.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori