
S novim godišnjim dobom, u Louie Cafe & Kitchenu postao je još poželjnije odredište zagrebačkih gurmana i njihovih gostiju. Bistro, smješten kraj Centra Kaptol u Zagrebu, dodatno je proširen, pa s većine stolova puca pogled na Novu Ves, ulicu koja svojim ritmom podsjeća na one iz sličnih europskih gornjogradskih četvrti. I novi je prostor uređen u skladu s ostatkom restorana. Dominira industrijski stil, tamne boje zidova i poda razbijene su toplinom rasvjete i prirodnog drveta na stolovima, a zanimljivi retro detalji postavljeni u prostoru privlače pozornost.
Osim novosti u interijeru, Louie je ove jeseni promjenio i jelovnik. Sada su u fokusu ručak i večera, brojne delicije u obliku zalogaja, ali i konkretna jela koja će nas grijati tijekom nadolazećih hladnijih mjeseci. To, naravno, ne znači da ovdje ne možete zaviriti samo na kavu i kolač. Izvorno nadahnut pariškim bistroima, Louie na stol donosi birana jela domaće i svjetske kuhinje spravljena od dnevno svježih namirnica s Dolca.

Trofie s dimljenom tunom, komoračem i koricom naranče

Teriyaki losos na hrskavom povrću uz basmati rižu
Carpaccio od cikle s dimljenom ribom i emulzijom maslinovog ulja i naranče potaknut će vaše nepce na istraživanje živopisnih novih okusa, paté od mlade gusje jetre uz pain d’épices, karamelizirani ljubičasti luk i chutney od jabuke materijalizirat će tajne francuske kuhinje, a nakon teriyaki lososa na hrskavom povrću uz basmati rižu poželjet ćete naručiti još barem jednu porciju koliko je fino.

Teriyaki losos na hrskavom povrću uz basmati rižu
Ljubitelje tjestenina razveselit će informacija da se sva spravlja ručno u kuhinji restorana. Ravioli punjeni ricottom i špinatom s tostiranim orasima u maslacu od kadulje, domaći gnocchi od bundeve sa šumskim gljivama i tartufatom… Mi smo isprobali trofie s dimljenom tunom, komoračem i koricom naranče, šareno i primamljivo jelo u kojem smo uživali.

Cialde s kremom od vanilije i svježim voćem

Starinska kalabrijska torta bez brašna
Na meniju su i domaće juhe, T-bone steak, beefsteak na razne načine, a desert definitivno neće razočarati. Sladokuscima se preporučuje kušati smokve u prošeku s mousseom od mascarponea, čokoladnu tortu bez brašna te starinsku kalabrijsku tortu, također bez brašna. Ne zaobiđite ni cialde s kremom od vanilije i svježim voćem!
Onaj tko uz jela poželi sljubiti odgovarajuće vino, može izabrati između crnih, bijelih i rosé. Vinska je karta zaokružena desertnim te i u Hrvatskoj sve popularnijim sparkling vinima. Da se osmišljavanju vinske karte pristupilo s dužnom pažnjom, potvrđuju imena vinarija – od nove zvijezde u hrvatskoj enološkoj ponudi Dvanajščaka do i u inozemstvu slavnog St. Hillsa.
Novi jelovnik Louie Cafe & Kitchena već vas čeka – pratite i njihovu Facebook stranicu.