Novo mjesto za doručak u gradu – Louie Cafe & Kitchen

louiecafekitchen2

Zagreb je jučer dobio još jednu super gastro lokaciju, mjesto za doručak, brunch i laganu večeru, ugodan prostor za uživanje s prijateljima uz fine zalogaje, čašu vina ili koktel. Louie Cafe & Kitchen u Novoj vesi 19 nalazi se odmah uz Kaptol Centar, gdje je garaža velika prednost. Možete doći i po najgorem vremenu i ostati suhi i nasmijani.

louiecafekitchen4

louiecafekitchen1

Domaća foccacia s piletinom i kremasti omlet s parmezanom i bosiljkom

Prostor Louieja podijeljen je šankom na dva dijela kojima dominiraju elementi industrijskog dizajna – kombinacija podova od tamnog drveta i tamnih zidova razbijena je srebrnim sjajem viseće rasvjete i stolaca, a slike i ilustracije na zidovima unose toplinu i simpatični su detalji koje ćete sa zanimanjem proučavati. Mnogi detalji su ručni rad ili unikati. Jednostavnost i čiste linije interijera svraćaju punu pozornost na ono najvažnije – jelo na stolu ispred vas.

louiecafekitchen8

louiecafekitchen14

Ovdje dan možete početi s hrskavim croissantom ili muffinom i znalački spravljenom kavom. Tu se ne zaobilaze pravila pa će se ovdje pronaći svi koji cijene istinsku kavu koja stiže iz male hrvatske pržionice Lively Roasters.

Bogata ponuda za doručak donosi i kremasti omlet s parmezanom i bosiljkom. No ovdje je riječ o pravoj stvari, nipošto o umornoj kopiji. A što reći o engleskom doručku? Ne moramo ga previše opisivati, samo možemo reći da je zaista engleski. U isto vrijeme slatka porcija chia sjemenki u jogurtu s bananom i bademima daje alternativu onima koji preferiraju ‘nježniji’ jutarnji obrok.

louiecafekitchen11

Domaća foccacia s piletinom, chia sjemenke u jogurtu i hvaljeni roastbeef sendvič

louiecafekitchen13

Roastbeef sendvič

Ugodno smo se iznenadili činjenicom da su ovdje su sva jela domaća i pripremljena iz temelja u kuhinji. Sami rade svoju majonezu, svaki dan sami peku svježa peciva i focaccije. I sigurni smo da ćete to osjetiti.

Kultura doručkovanja u restoranima još uvijek u Hrvatskoj nije dovoljno snažna, no uz ovakva mjesta mogla bi ubrzo postati – ugodan ambijent, nepretenciozne cijene, odlična hrana, zaokružuju ponudu Louie Cafe & Kitchena.

louiecafekitchen10

Bogati engleski doručak

louiecafekitchen5

Odlični croissanti i muffini

Kako ne bi sve ostalo samo na doručku, menu Louie Cafe & Kitchena predlaže i ozbiljne sendviče. Pravi roastbeef sendvič u Zagrebu još uvijek je rijetkost te ga morate probati. Focaccia iliti domaća pogača s pilećim pečenjem i domaćom majonezom te pestom od bosiljka pripada kategoriji za sebe.

A ako ste raspoloženi za nešto ozbiljnije, čeka vas i ozbiljan burger. Louie Cafe & Kitchen otvorio je tim koji stoji iza popularnog Rocket Burgera. Već poznati po odličnim burgerima neskromno jurišaju na sam vrh. Odlučili su napraviti baš najbolji burger u gradu. Je li to tako, prepuštamo vama na procjenu, samo znamo da ga ovdje preporučuju uz čašu dobrog crnog vina.

louiecafekitchen9

Vinska karta je jako zanimljiva i sve upućuje na to da će se u Louieju uskoro događati vrlo ukusne stvari. Kažu nam da će početi kuhati i ručak i večeru. Kokteli su pak priča za sebe, no rekli su nam da ne otkrivamo previše.

Ako je suditi po ovome što smo dosada probali, ne znamo za vas, ali mi jedva čekamo nastavak priče. Ne sumnjamo kako će Louie ubrzo postati omiljeno mjesto druženja u svako doba dana.

louiecafekitchen7

louiecafekitchen6

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

Komentari