Sladoled s alkoholom je uvjerljivo najveći hit ovog ljeta

Sladoled s alkoholom je uvjerljivo
najveći hit ovog ljeta

Frosé

Frosé, @jkhosho

Alkohol u sladoledu spaja ono najbolje od ljeta

Svi volimo sladoled, ali ako je ijedna vrsta ove godine poharala gastro scenu onda je to definitivno sladoled s alkoholom. Možda je sve počelo s masovnim prošlogodišnjim hitom – froséom.

@pops

@pops

Frosé je ledeni koktel, doslovno frozen rosé, koji spaja voćne okuse s popularnim rosé vinom. Dodate li umjesto roséa neki drugi alkohol, pjenušac ili prosecco i to zamrznete dobit ćete alkoholni popsicle iliti poptail. I iako poptail ne mora nužno biti s dodatkom alkohola, da bi opravdao svoje ime morate ga ubaciti u čašu ledenog pjenušca. Kao što to ovog ljeta radi zagrebački Mio Corazon, primjerice.

@thegrayhaus

@thegrayhaus

Ne volite li voćne ledene okuse na štapiću koji uglavnom dominiraju ovom kategorijom, poneseni popularnošću spoja alkohola i sladoleda, brojni su brendovi počeli lansirati i kremaste alkoholne sladolede na kuglice.

@smittenicecream

@smittenicecream

Voćni ili kremasti?

I ovdje je najčešće glavni akter upravo rosé. Posebice što se tiče brenda Smitten Ice Cream koji se udružio s novim brendom roséa u limenci. Una Lou Rosé iz kalifornijske vinarije Scribe dodana je kremastoj sladolednoj bazi i prema pisanjima stranih medija, postignut je pun pogodak.

@smittenicecream

@smittenicecream

Brend Mercer’s uzima u obzir i sva druga vina osim roséa na sreću ljubitelja. Sladoledi s cabernetom, merlotom, shirazom u kombinaciji s voćem i kremastom bazom zaista su pravo osvježenje.

@mercers

@mercers

Njujorški Tipsy Scoop pak pretvara sve moguće vrste alkohola u sladolede, od vodke preko whiskeya i ruma do piva. Kremasti ili voćni i savršeni za ljetne dane.

@tipsyscoop

@tipsyscoop

Sladoled s pivom možete naći i u Zagrebu

A kad smo već kod piva, i zagrebački Orijent ponudio je svoju varijantu pivskog sladoleda koristeći IPA Nove runde. S obzirom da su nam sve ostale slastičarnice jako daleko, ako ne i na drugom kontinentu, Maksimirska 34 se čini kao najlogičniji izbor isprobavanja alkoholnih sladoleda.

@tipsyscoop

@tipsyscoop

I to je samo vrh ledenjaka dostupnih u cijelom svijetu, putujete li van granica Hrvatske ovog ljeta svakako se raspitajte gdje možete pronaći lokalnu varijantu. Prilično smo sigurni da ćete naići na nešto fino.

sladoled-s-alkoholom-tipsyscoop-3

@tipsyscoop

sladoled-s-alkoholom-smitten

@smittenicecream

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori