![Sladoled s alkoholom je uvjerljivo najveći hit ovog ljeta](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/07/sladoled-s-alkoholom.jpg)
![Frosé](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/05/frose-jkhosho.jpg)
Frosé, @jkhosho
Alkohol u sladoledu spaja ono najbolje od ljeta
Svi volimo sladoled, ali ako je ijedna vrsta ove godine poharala gastro scenu onda je to definitivno sladoled s alkoholom. Možda je sve počelo s masovnim prošlogodišnjim hitom – froséom.
![@pops](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/05/pops-2.jpg)
@pops
Frosé je ledeni koktel, doslovno frozen rosé, koji spaja voćne okuse s popularnim rosé vinom. Dodate li umjesto roséa neki drugi alkohol, pjenušac ili prosecco i to zamrznete dobit ćete alkoholni popsicle iliti poptail. I iako poptail ne mora nužno biti s dodatkom alkohola, da bi opravdao svoje ime morate ga ubaciti u čašu ledenog pjenušca. Kao što to ovog ljeta radi zagrebački Mio Corazon, primjerice.
![@thegrayhaus](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/07/sladoled-s-alkoholom-thegrayhaus.jpg)
@thegrayhaus
Ne volite li voćne ledene okuse na štapiću koji uglavnom dominiraju ovom kategorijom, poneseni popularnošću spoja alkohola i sladoleda, brojni su brendovi počeli lansirati i kremaste alkoholne sladolede na kuglice.
![@smittenicecream](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/07/sladoled-s-alkoholom-smitten-icecream-2.jpg)
@smittenicecream
Voćni ili kremasti?
I ovdje je najčešće glavni akter upravo rosé. Posebice što se tiče brenda Smitten Ice Cream koji se udružio s novim brendom roséa u limenci. Una Lou Rosé iz kalifornijske vinarije Scribe dodana je kremastoj sladolednoj bazi i prema pisanjima stranih medija, postignut je pun pogodak.
![@smittenicecream](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/07/sladoled-s-alkoholom-smitten-icecream.jpg)
@smittenicecream
Brend Mercer’s uzima u obzir i sva druga vina osim roséa na sreću ljubitelja. Sladoledi s cabernetom, merlotom, shirazom u kombinaciji s voćem i kremastom bazom zaista su pravo osvježenje.
![@mercers](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/07/sladoled-s-alkoholom-mercers.jpg)
@mercers
Njujorški Tipsy Scoop pak pretvara sve moguće vrste alkohola u sladolede, od vodke preko whiskeya i ruma do piva. Kremasti ili voćni i savršeni za ljetne dane.
![@tipsyscoop](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/07/sladoled-s-alkoholom-tipsy-scoop-2.jpg)
@tipsyscoop
Sladoled s pivom možete naći i u Zagrebu
A kad smo već kod piva, i zagrebački Orijent ponudio je svoju varijantu pivskog sladoleda koristeći IPA Nove runde. S obzirom da su nam sve ostale slastičarnice jako daleko, ako ne i na drugom kontinentu, Maksimirska 34 se čini kao najlogičniji izbor isprobavanja alkoholnih sladoleda.
![@tipsyscoop](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/07/sladoled-s-alkoholom-tipsy-scoop-1.jpg)
@tipsyscoop
I to je samo vrh ledenjaka dostupnih u cijelom svijetu, putujete li van granica Hrvatske ovog ljeta svakako se raspitajte gdje možete pronaći lokalnu varijantu. Prilično smo sigurni da ćete naići na nešto fino.
![sladoled-s-alkoholom-tipsyscoop-3](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/07/sladoled-s-alkoholom-tipsyscoop-3.jpg)
@tipsyscoop
![sladoled-s-alkoholom-smitten](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/07/sladoled-s-alkoholom-smitten.jpg)
@smittenicecream
Foto: Instagram