Tri prijedloga za skijanje u Sloveniji

Tri prijedloga za skijanje u Sloveniji

Skijanje u Sloveniji

Krvavec

Zimi u Sloveniji nema ništa ljepše od spusta po bijelim padinama i sunčanja ispred planinske kolibe usred snježnih vrhova. Tradicionalni termin kad Hrvati odlaze na skijanje je stigao, a ako ove godine niste isplanirali odlazak daleko iza granice i nemate baš puno slobodnih dana, skijališta u regiji odličan su izbor. Za slovenske destinacije dovoljan je jedan vikend, pa čak i samo jedan dan ako se dovoljno rano ustanete – stići ćete iskoristiti čak i cjelodnevni ski pass, a možda isprobati neki od brojnih wellnessa. Mi predlažemo Cerkno, Vogel i Krvavec, tri skijališta udaljena oko 3 sata vožnje od Zagreba.

Skijanje u Sloveniji

Cerkno

Cerkno je odlično mjesto za bicikliste, planinare, skijaše, ali i sve one željne avanture u netaknutoj prirodi. Nalazi se na sjecištu triju regija, Gorenjske, Primorske i Središnje Slovenije, 50 km od Ljubljane, oko 220 km i 3 sata vožnje automobilom od Zagreba. Cerkno slovi za najmodernije skijalište u Sloveniji – staze su zaista primjerene za skijaše svih dobi i vještina, a u sklopu skijališta nalazi se i uređeni skijaški park te staze za skijaško trčanje. Posebna pozornost usmjerena je na najmlađe. Na skijalištu postoji nekoliko lokacija gdje se djeca mogu zabavljati i provoditi sigurno vrijeme na snijegu. Kada se odlučite odmoriti, na vrhu skijališta nalazi se samoposlužni restoran s terasom, koja svojim gostima nudi raznovrsna, domaća jela, pripremljena od isključivo slovenskih proizvoda.

Opće informacije:

Nadmorska visina: 800 – 1.300 m
Dužina staza, ukupno 18.000 m (4.000 m plava, 10.000 m crvenih i 4.000 m crnih)
Površina skijališta 70 ha
Staze za skijaško trčanje: 5.000 m
Kapacitet skijališta: 12.800 skijaša na sat
Ukupna dužina sanjkališta: 200 m
Ukupna dužina fun parkova: 500 m
Broj skijaških dana: 110

Cijena cjelodnevne skijaške karte za sezonu 2016./2017. je 29 € za odrasle i 17 € za djecu. Više o samom skijalištu doznajte ovdje.

Skijanje u Sloveniji

Cerkno

Odlaskom na vikend, možete istražiti cijelu regiju Idriju i grad Cerkno te u istoimenom hotelu Cerkno isprobati sasvim novi wellness otvoren u prosincu 2016. te pronaći gdje se jede najfiniji idrijski žlikrof, tjestenina punjena nadjevom od krumpira, jedno od nacionalnih specijaliteta Slovenije.

Skijanje u Sloveniji

Krvavec

Krvavec zovu skijaškim centrom s najljepšim pogledom. Smješten je malo sjevernije od srca Slovenije, u Kamniško-Savinjskim Alpama, a udaljen jr 25 km od Ljubljane te 175 km i oko 2:10 h vožnje autom od Zagreba. Ima odlično uređene skijaške staze na nadmorskoj visini od 1450 m do 1971 m, što pruža odlične uvjete za skijanje na prirodnom i kompaktnom snijegu. Nudi 30 km odlično uređenih skijaških staza te jamči 100 skijaških dana u svakoj sezoni. Staze su dinamične, po težini raznolike, primjerene kako za rekreativne i profesionalne skijaše, tako i za skijaše početnike. Za sve koji ne skijaju, tu je mogućnost škole, ali i samo organiziranog sanjkanja ako niste spremni na adrenalinske pothvate.

Opće informacije:

Nadmorska visina: 1.480 – 1.971 m
Dužina staza, ukupno 30.000 m (8.000 m plava, 15.000 m crvenih i 7.000 m crnih)
Površina skijališta 106 ha
Kapacitet skijališta: 15.500 skijaša na sat
Ukupna dužina – noćno sanjkanje: 500 m
Broj skijaških dana: cca 130 dana u sezoni, 100 dana garancije skijanja

Cijena cjelodnevne skijaške karte za sezonu 2016./2017. je 32 € za odrasle i 17 € za djecu. Više o samom skijalištu doznajte na službenim stranicama.

Skijanje u Sloveniji

Krvavec

Snijegom prekriveni Vogel nudi brojne aktivnosti za najrazličitije interese. Nalazi se na zapadu Slovenije, u Nacionalnom parku Triglav, odmah poviše Bohinja, a do njega će vožnja automobilom od Zagreba trajati oko 3:15 h (udaljenost je 235 km). Za ski entuzijaste tu su 22 kilometra staza na kojima i potpuno neiskusni skijaši mogu napraviti svoje prve spustove. Dodatna ponuda uključuje: zimski zip line spust po čeličnoj žici, dječji park, mini free style park, snowpark i X stazu. Snježna sezona u prosjeku traje od prosinca do travnja što znači bogato skijaško iskustvo ako se odlučite baš za ovu lokaciju. Vogel ima i najdužu stazu i Sloveniji, 7.500 m dug Žagarjev graben.

Opće informacije

Nadmorska visina: 560 – 1.800 m
Dužina staza, ukupno 22.000 m (9.500 m plava, 12.500 m crvenih)
Površina skijališta 78 ha
Kapacitet skijališta: 8.911 skijaša na sat
Ukupna dužina fun parkova: 300 m
Broj skijaških dana: 100 – 140

Cijena cjelodnevne skijaške karte za sezonu 2016./2017. je 30 € za odrasle i 16 € za djecu. Više o samom skijalištu doznajte na Vogel.si.

Skijanje u Sloveniji

Vogel

Velika prednost Vogela je što istražujući njegove staze možete dobiti potpuno zaokružen i aktivan izlet. U blizini se nalaze jezera Bohinj i Bled u istoimenim gradovima, jednako prekrasna i ljeti i zimi koja zaslužuju da ih odaberete u najmanju ruku za šetnju, ako ne i mjesto prenoćišta.

Skijanje u Sloveniji

Vogel

Želite li pak isprobati nešto novo i svoje tijelo gurnuti do nekih novih granica, Pokljuka je mjesto gdje se možete odvažiti na skijaško trčanje (probali smo i nije lako, vjerujte, ali tijelo će vam biti zahvalno za ovu rekreaciju nakon što se oporavi od upala), biatlon, krpljanje ili pak nordijsko hodanje. Ovaj sportski centar je kao i Vogel smješten u Triglavskom nacionalnom parku, udaljen 215 km i 2:45 h vožnje od Zagreba. Na nadmorskoj visini 1283-1330 m nudi čak 30 kilometara staza za dnevno i noćno skijaško trčanje. Cijene skijaškog trčanja se kreću od 24 € za 2 sata i više, ovisno o trajanju i dobu dana – ovdje pronađite cjenik svih aktivnosti.

Skijanje u Sloveniji

Pokljuka

Ovogodišnja novost koja se tiče svih skijališta, a ne samo navedenih, jedinstvena je sezonska skijaška karta Active Slovenia (ESSV AS) koja povezuje sva veća slovenska skijališta. Više informacija o ponudi možete naći na www.activeslo.com i na internetskim portalima skijaških centara.

Skijanje u Sloveniji

Pokljuka

Foto: promo

Učitati još
Zatvori