Skijanje i spa u Sloveniji – najbolja kombinacija

Velika planina

Velika planina

Zimi u Sloveniji nema ništa ljepše od spusta po bijelim padinama i sunčanja ispred planinske kolibe usred snježnih vrhova. Još je bolji osjećaj nakon aktivnog dana provedenog u planinama, spustiti se u podnožje i uživati u spa tretmanu nekih od toplica.

Uz mnogo prirodnog snijega svake godine opcije za dobar odmor su brojne. Moderni skijaški centri zajedno broje više od 300 km skijaških staza i 280 km staza za skijaško trčanje. Gotovo svako veće mjesto u blizini ima neko skijaško središte što znači da možete birati što se tiče smještaja, spavati na vrhu planine ili se spuštati u podnožje kad zadnje sedežnice prestanu s radom.

Rogla

Rogla

Zimska sezona započinje početkom prosinca i traje približno do travnja. Najpoznatiji skijaški centri su Kranjska Gora, Mariborsko Pohorje i Rogla. Zimske radosti možete pronaći još na Krvavcu, koji je od Ljubljane udaljen samo 15 minuta, zatim na Cerknom, Voglu, Goltama, Starom vrhu i na više od trideset drugih manjih skijališta u državi. Užitak vijuganja po bijelim strminama dopunjuju i apres-ski zabave i opuštanja u wellness centrima do kojih se možete prošetati i u skijaškim cipelama.

Kranjska gora

Kranjska gora

Ako ne skijate, i dalje možete uživati u snježnim radostima i planinarenju. Brojne slovenske sportske agencije nude mogućnost organiziranog sanjkanja, vožnju na vrh brda i zabavno spuštanje nazad do podnožja. Osjećaj brzine, hladnog, svježeg zraka i mira u snježnoj prirodi osvježit će vas na poseban način. Noćno sanjkanje usred Alpa dodatno ubrzava ritam srca jer su jedini izvor svjetlosti snijeg, baklje i zvijezde.

Bled

Bled

Kranjska gora – Krvavec – Vogel – Bled

Bledsko jezero nalazi se na idealnoj lokaciji u relativnoj blizini čak tri skijališta. Prekrasna zimska lokacija gdje će svi pronaći nešto za sebe, počevši od šetnje i wellnessa u gradu Bledu, pa sve do odabranih skijaških lokacija na oko 1 sat vožnje automobilom ili autobusom.

Krvavec

Krvavec

Rogla – Terme Zreče

Nakon cijelog dana na Rogli imate mogućnost spustiti se u Terme Zreče i pošteno odmoriti s wellness paketima te se opustiti u bazenu. Sljedeći dan vrijeme je da sve ponovite.

Rogla

Rogla

Terme Zreče

Terme Zreče

Kamnik – Velika planina – Terme Snovik

Velika planina je osim za skijanje, idealna i za iskusne planinare, a umorne noge nakon aktivnosti najbolje opušta termalna voda i to ona u Termama Snovik. Tražite li gradić s bogatom poviješću i zanimljivom gastro ponudom navratite u Kamnik u neposrednoj blizini.

Velika planina

Velika planina

Terme Snovik

Terme Snovik

Ovogodišnja novost je jedinstvena sezonska skijaška karta Active Slovenia (ESSV AS) koja povezuje sva veća slovenska skijališta. Više informacija o ponudi možete naći na www.activeslo.com.

Foto: promo

Komentari