Rastopit ćete se kad vidite ovu preslatku macu koja izgleda poput plišane igračke

Rastopit ćete se kad vidite ovu preslatku macu koja izgleda poput plišane igračke

Instagram koristimo svakodnevno u potrazi za novim idejama, trendovima i inspiracijom. Već je dobro poznato da tražilica pamti pojmove koje smo pretraživali i slaže algoritme kako bi ‘feed’ prilagodila našim interesima. Tako smo naišli na profil jedne jako neobične mezimice Lucy The Cat. Siva maca specifičnog izgleda, točnije narančaste boje očiju ostavila nas je hipnotiziranima. Ovo nije plišana igračka već maca pasmine škotski fold, a glasi za jednu od najpopularnijih u svijetu.

Jako cool siva maca: Lucy The Cat

Škotski fold je vrsta mačke koja se od ostalih razlikuje po nekoliko karakteristika. Najvidljivije obilježje zasigurno su minijaturne uši, blago nakošene prema dolje. S obzirom na to da su gotovo sljubljene uz glavu daju im posebno umiljati izgled. Naime, na prvi pogled možda ćete pomisliti kako se radi o plišanoj igrački, ali ove mezimice zaista postoje i s razlogom su toliko tražen ljubimac.

Krzno im varira u cijeloj paleti boja i nijansi, a posebno su zanimljivi primjerci koje krase šare. Siva maca Lucy mijenja raskošnu dlaku što je starija i postaje sve tamnija. Izrazito zanimljiva je međutim, njezina boja očiju koja stvara kontrast s raskošnim, prošaranim krznom

Jedna od najskupljih pasmina na svijetu

Siva maca Lucy pripadnica je pasmine koja osim popularnosti, drži i visoku cijenu pa ćete ju često naći na popisu top 10 najskupljih mačaka na svijetu. Možda ste čuli da ju nazivaju i ‘sovom u krznu mačke’ zbog preklopljenih uški za koje je zaslužan poseban gen. Upravo je to karakteristika koja ih je istaknula u moru drugih pasmina. Stoga nije nimalo čudno da upravo one često sudjeluju na raznim izložbama i natjecanjima, a nerijetko odnose i prva mjesta. Mezimica s Instagrama našu je naklonost stekla brzo, a ne sumnjamo da svojom pojavom osvaja gdje god krene.

 

Foto: Instagram (@gofitlucy)

Učitati još
Zatvori