Boja koju obožavaju dizajneri interijera

Kao protuteža sasvim bijelim nordijskim interijerima, proteklih se nekoliko sezona u skandinavskim prostorima polako počela javljati siva boja. Jednako minimalistička, jasna i reska, a opet sasvim nježna kada to situacija zahtijeva.

Topla i primamljiva siva – čini se nemoguće – ali zaista funkcionira. S primjesom bež tonova, ova nijansa zaista može biti nevjerojatno oku ugodna. Poziva na dugo ljenčarenje za vrijeme hladnih zimskih dana, a ljeti pak ugodno hladi. Najtoplija nijansa sive postala je popularna pod imenom ‘greige’, engleske izvedenice iz riječi ‘grey’ (sivo) i ‘beige’ (bež).

U sivu se boju najčešće presvlače zidovi, jedan ili više njih, jer to kreira potpunu atmosferu. No ako to smatrate prevelikim ili prezahtjevnim zahvatom, interijer možete upotpuniti sivim sitnicama kao što su posteljina, posebice lanena, deke, jastuci, veći komadi namještaja (sofe, fotelje, stolići, ormarići), tepih…

Fantastično se kombinira s bijelom, ružičastom, crnom te svim drugim nijansama sive. Inspirirajte se našim fotografijama i prepustite neobičnoj toplini sive boje.

Foto: Instagram

0