Shibesu ima novu liniju neodoljivih zimskih outfita za vas i vaše kućne ljubimce
Shibesu ima novu liniju neodoljivih zimskih outfita za vas i vaše kućne ljubimce

Shibesu ima novu liniju neodoljivih zimskih outfita za vas i vaše kućne ljubimce

Kada su, 2020. godine, pod Shibesu etiketom svjetlo dana ugledale prve matching kabanice za pse i njihove vlasnike, dizajnerica Ana Maria Ricov na umu je imala mantru da “ne postoji loše vrijeme već samo neprikladna odjeća”. U želji da boravak u prirodi učini ugodnijim i praktičnijim, ali i šarmantnijim, čak i kada vremenske prilike postanu neprilike, Ricov je kreirala vodonepropusne jakne koje štite kućne ljubimce i njihove ljude od kiše i vjetra. Ove zime, Shibesu je otišao korak dalje.

Linija matching kabanica za odrasle, djecu i pse nadopunjena je novom, toplijom edicijom. Zimsku Shibesu kolekciju upotpunila je linija zimskih vodonepropusnih jakni koje, osim što štite od vjetra i kiša, pružaju i dodatnu zaštitu od snijega i zimskih minusa. Kako bi šetnje s četveronožnim prijateljima i u hladnoj sezoni bile duge i bezbrižne, jakne su podstavljene s toplim izolatorima. Osim što će ih objeručke dočekati zimogrozni vlasnici, tople Shibesu jakne posebno će odgovarati malenim i kratkodlakim pasminama, ali i svim onim psima koji zime provode u grijanim prostorijama zbog čega ne uspijevaju dobiti dovoljno toplu dlaku koja bi ih štitila od hladnih zimskih uvjeta i niskih temperatura.

Osim toplo podstavljenih jakni, Ricov je u svoju novu Shibesu kolekciju dodala i posebno dizajniranu torbu s toplom podstavom koja može poslužiti kao nosač, ali i grijač za pse malih pasmina koji su posebno osjetljivi na hladnoću kao što su pomeranci, mali hrtovi, jazavčari, bišoni, a koja će duži boravak na otvorenom učiniti ugodnijim i praktičnijim.

Kao i prethodne kolekcije, dizajn odlikuju jednostavni i univerzalni krojevi upotpunjeni razigranim i neobičnim dezenima koji su crtani ručno što im daje osebujan karakter i notu prepoznatljivosti, a modelima upečatljivih uzoraka ove su zime pridodane i jednobojne varijante u nijansi breskve i pijeska te vibrantnoj tirkiznoj koje će se lako upariti s postojećim modelima s uzorcima. 

“Imam snažnu želju da Shibesu proizvodi budu vječni, kako dizajnom tako i kvalitetom. Shibesu ne prati trend već ima fokus na bezvremenskom i trajnom dizajnu koji donosi pozitivnu energiju pri svakom nošenju”, izjavila je Ana Maria Ricov povodom izlaska nove kolekcije, podsjećajući još jednom na ideju s kojom je i započela Shibesu putovanje.

No, osim dizajna i kvalitete, Shibesu posebnu pažnju vodi o održivosti, te da svojim djelovanjem ne ostavlja trag u okolišu, imajući na umu zero waste principe. Svaki komadić tkanine nastoji se iskoristiti, u proizvodnji se rabe tkanine od recikliranih materijala, u tisku se koriste ekološki prihvatljive i biorazgradive boje na bazi vode, a kolekcije se proizvode u malim količinama i izrađuju po narudžbi kako ionako iscrpljeni planet ne bismo zatrpavali nepotrebnim viškovima. 

Svi modeli dostupni su na webshopu www.shibesu.com, a mogu se doći isprobati i kupiti u Shibesu showroom u dvorištu Vodnikove 8 u Zagrebu.

Foto: Doris Fatur

Modeli: Katarina Skelin, Bojan Jončić, Stefano Katunar

Učitati još
Zatvori