Počela je sezona suncokreta, a ovo su najljepši koje možete naručiti kod nas

Počela je sezona suncokreta, a ovo su
najljepši koje možete naručiti kod nas

Boris Tičinović, uzgajivač cvijeća poznat po svojim predivnim ranunkulama koje su nezaobilazni dio svakog proljetnog aranžmana i buketa, u svojoj ponudi sada ima suncokrete koji su nas oborili s nogu. Suncokreti sa žutim i narančastim cvijetom, ali i oni jakih stabljiki i manjeg cvijeta, poznatiji kao talijanski suncokreti, idealni su za bukete. Sezona ovog predivnog cvijeća je počela i sada će se naći svuda oko nas, gdje god se okrenemo.

Cvijet koji se okreće prema suncu

Ovaj predivan poljski cvijet stoljećima krasi nepregledne ravnice, a nakon ubiranja šarmantno pozdravlja svakog iz svoje vaze u koju ga smjestimo. Poseban upravo po svojoj divljoj naravi i mogućnosti da uspijeva, da se održi, a da pritom ne gubi na svojoj surovoj ljepoti. Žudi za suncem, a ne treba mu puno vode upravo zbog fizionomije te upravo zato uspijeva na brojnim nepreglednim poljima. Ljudi ga oduvijek koriste i u prehrambene i proizvodne svrhe, od ulja do kozmetike.

Sezona suncokreta

Dolaskom ljeta dolazi i njihovo vrijeme. Sada ih možemo pronaći na svakom uglu, upakirane u predivne bukete koji će dugo u našim vazama držati svježinu. Na tržnicama možemo pronaći i sadnice, ali i sjeme za one odvažnije koji u svom vrtu požele uzgojiti svoje primjerke. Ako ipak niste toliki avanturist, naručite neke od ovih predivnih primjeraka koje već danima gledamo na Borisovom Instagramu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori