Održan festival hrane i vina u Esplanadi

Održan festival hrane i vina u Esplanadi

festival hrane i vina u Esplanadi (6)

U petak 27. siječnja 2017. u hotelu Esplanade, Zagreb, tvrtka Selekcija MM održala je sada već tradicionalnu godišnju prezentaciju – festival hrane i vina, na kojem su predstavljeni neki od najinteresantnijih proizvoda i delikatesa namijenjenih vrhunskim restoranima, poput: kavijara, kamenica, škampa, hlapova, plavorepe tune, francuske peradi, talijanskih sireva, steakova iz cijelog svijeta te selekciju vina i šampanjaca.

festival hrane i vina u Esplanadi (5)

Selekcija MM je jedan od najvećih uvoznika i distributera svjetski poznatih prehrambenih brendova na području Hrvatske i Srbije, čiji se asortiman sastoji se od delikatesa iz cijelog svijeta, pomno biranih za potrebe najboljih kuhara koji svojom maštom i vještinom pretvaraju vrhunsku sirovinu u užitak blagovanja.

Vlasnik Marijo Mendek se slaže da nema iskrenije ljubavi od one prema hrani: „Hrana je definitivno medij koji povezuje ljude na najbolji mogući način. Selekciju MM od početka pokreće ista ljubav i emocija prema hrani te želja da najbolji prehrambeni proizvodi budu dostupni u Hrvatskoj. U neprestanoj potrazi za najboljim i najčišćim proizvodima idemo do samoga izvora te danas direktno surađujemo s brojnim proizvođačima diljem svijeta.“

festival hrane i vina u Esplanadi (4)

S vremenom se Selekcija MM isprofilirala u važan faktor hrvatske fine dining scene. Tijekom godina su odradili nebrojene prezentacije, degustacije i festivale hrane te povezali hrvatske chefove s vrhunskim proizvodima i proizvođačima. Kako bi ostvarili što osobniji i neposredniji kontakt s chefovima, u svojoj open-kitchen kantini organiziraju brojne kulinarske demonstracije tijekom kojih dolazi do neprocjenjive razmjene ideja. Usprkos kompliciranoj logistici i sezonalnosti posla, ponosni su što uspješno opskrbljuju klijente diljem Hrvatske tijekom cijele godine.

Prezentacija u hotelu Esplanade Zagreb okupila je zavidan broj najboljih hrvatskih chefova i ugostitelja, a svakako jedna od najzanimljivijih demonstracija je bilo gostovanje španjolske tvrtke Balfegò koja je avionom dopremila cijelu plavorepu tunu od 180 kg, a koju je uživo pred uzvanicima konfekcionirao japanski majstor Nobuyuki Tajiri.

festival hrane i vina u Esplanadi (3)

Učitati još
Zatvori