Sinoć je u Esplanadi predstavljena nova kolekcija nakita Nenada Sovilja

Sinoć je u Esplanadi predstavljena nova
kolekcija nakita Nenada Sovilja

Koliko smo u životu slobodni da raširimo svoja krila u potpunosti? Kočimo li se u tome svjesno ili nesvjesno, zauzdani onime što (si) govorimo ili onime što (nam) govore? 

Krila, kao dio vlastitog tijela, i iskustvo koje omogućuju od davnina uzdižu bića koja ih imaju do najviših razina postojanja, bilo fizičke bilo metafizičke.

Šesnaesta po redu Soviljeva kolekcija, pod nazivom ‘Aleksandar‘, svojom formom veliča skupinu takvih jednih inteligentnih bića, papiga, i to onih prvih donesenih na europsko tlo, točnije u antičku Grčku, kao kolijevku demokratske tradicije utemeljene na ideji slobodnog pojedinca.

Papige su bića koja su u suživotu sa čovjekom zauzdana krletkom i često skupljenih krila, ali također društvena bića, bića jata koja su zbog ljubavi koju su sposobne dati i primiti odlučile ostati, ne odletjeti. Također, papige su prekrasni krilati glasnici koji reflektiraju naše riječi, pa stoga simboliziraju i uče nas ideji o moći riječi u kreiranju naše stvarnosti.

U kolekciji ‘Aleksandar‘ dizajner Nenad Sovilj po prvi puta upotrebljava pravo perje egzotičnih ptica. Od materijala prisutni su još smola, zlato, srebro i razno drago kamenje koji, uz perje, kolekciju čine izrazito obojanom.

Kolekcija se sastoji od raznih formi ogrlica, narukvica, medaljona, naušnica i prstenja.

Prezentacija kolekcije održana je u hotelu Esplanade Zagreb. Za ‘zelenu scenografiju’ prezentacije zaslužan je kreativni tim zagrebačke craft cvjećarnice ĐARDIN, a okupljeni su uživali u biranim Stina vinima.

Kampanju potpisuje fotograf Mladen Šarić.

Gabi Novak
Sanja Musić Milanović i Nenad Sovilj

Foto eventa: John Pavlish

Učitati još
Zatvori