Opustite se uz savršenu večernju kupku za kraj vikenda

Opustite se uz savršenu večernju
kupku za kraj vikenda

View this post on Instagram

A post shared by FASHION | INSPO | TRAVEL (@anajohnson___) on

Još jedan vikend proletio je u trenu, a nedjeljno večer idealno je za punjenje baterija kako bi svježi i odmorni dočekali ponedjeljak. Kupka je oduvijek bila prvi vrhu liste omiljenih rituala za opuštanje. Tijekom ovakvih vremena bilo bi preporučljivo da svi odvoje vrijeme za relaksaciju. Topla kupka pruža višestruke blagodati za kožu, potkožna tkiva, mišiće i zglobove, a doprinosi detoksikaciji tijela i opuštanju uma. Kupaona u trenu postaje spa oaza uz mirisna eterična ulja i svijeće za atmosferu. Male rituale koji zahtijevaju tek nekoliko minuta pripreme, ubacite u večernju rutinu i vikend završite u opuštenom tonu. Nekoliko trikova za savršenu kupku uz maksimalno uživanje i inspiraciju za dekoriranje donosimo u nastavku.

Kupka kao dio večernje rutine

View this post on Instagram

A post shared by Em Sheldon (@emshelx) on

Večernja rutina pojam je koji se u posljednjih nekoliko godina proširio društvenim mrežama kao nužan ritual za rješavanje od stresa. Pažljivo osmišljene i isprobane taktike pružaju smjernice za preživljavanje ubrzanog i stresnog načina života. Kupka neka bude prilagođena raspoloženju, a mirisi ulja pomoći će vam u kreiranju atmosfere. Ako vam je potrebno opuštanje kao priprema za bolji san odaberite ulja melise, lavande, ruže, naranče ili bergamota. Osvježavajuće arome poput ružmarina, limuna i metvice možete kombinirati i stvoriti nove mirisne note. Kada je kupka u pitanju, soli nikada dovoljno. Ubacite barem šaku kvalitetne morske soli jer ona potiče rad metabolizma. Minerali iz soli vežu se za stanice kože te ju dubinski njeguju, a vjeruje se i da pročišćavaju od negativne energije. Prije ulaska u kadu kratko se otuširajte i napravite piling kako biste otvorili pore i očistili kožu od mrtvih stanica. Ne zaboravite smanjiti rasvjetu, upaliti svijeće te pripremiti ručnike, ulja za njegu i ogrtač, jer zadnje što želite je izlaziti iz tople kupke jednom kad u nju uronite.

Spa oaza u toplini doma

View this post on Instagram

A post shared by Claire (@myfirsthomebyclaire) on

Dok čekate da se kada napuni, uključite ili pojačajte radijatore u kupaonici. U blizinu odložite ogrtač kako bi se ogrnuli toplim zagrljajem po izlasku iz kade. Pripremite najdraža ulja, jer je koža nakon tople kupke spremna za upijanje svih blagodati koji će ju dubinski nahraniti i revitalizirati za novi tjedan. Za potpuno uživanje u ritualu kupanja pobrinuli su se dizajneri interijera. Već godinama su popularni ‘pladnjevi’ koji su osmišljeni za postavljanje na kadu kako bi za vrijeme kupke mogli uživati u pijuckanju omiljenog napitka, čitanje knjige ili gledanju filma na laptopu koji ćete odložiti ispred sebe. Prije izlaska iz kade otuširajte se mlakom ili još bolje, hladnom vodom kako biste isprali sol i potaknuli cirkulaciju.

View this post on Instagram

A post shared by Esther Wyse (@estherruthwyse) on

View this post on Instagram

A post shared by saraparsons (@saraparsons) on

View this post on Instagram

A post shared by MELANIE | Travel & Lifestyle (@thetiafox) on

View this post on Instagram

A post shared by Aquarian Soul ™ (@shopaquariansoul) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori