Savršena fotka za Instagram uz nekoliko trikova iskusnih blogera

Savršena fotka za Instagram uz nekoliko
trikova iskusnih blogera

Poznati blogeri i influenceri svoje sljedbenike na Instagramu, osim tematikom, svakodnevno privlače odličnim slikama. Štogod fotografirali bitna je estetika i vizualnost fotografija koje se slažu u cjelinu i dodaju na profil. Već nakon prvog pogleda možete zaključiti privlači li vas da kliknete follow ili ne. Ne treba vam skupa kamera pa čak ni profesionalni photo shop. Dovoljan je vaš pametni telefon i nekoliko trikova da nastane savršena fotka.

Pripremite pozadinsku podlogu

Ne trebate se strogo držati jedne teme za vaš Instagram profil, osim ako se niste tematski opredijelili za određenu vrstu sadržaja koji želite dijeliti. Svaka fotka govori za sebe, stoga štogod slikali neka jedan objekt bude zadana tema ili fokus fotografije. Ako slikate šalicu čaja ili kave, pridružite joj nekoliko popratnih detalja. Pozadina je bitna i upravo ona će sliku učiniti vizualno privlačnijom i potpunijom čak i ako je objekt vaše slike nešto vrlo jednostavno. Na vama je da odlučite kakvu i koliko pozadine želite u fokusu slike.

Fotka iz ,,ptičje perspektive”

Slikanje iz ptičje perspektive, tj. odozgo može biti vrlo zabavno, a omogućuje vam da uhvatite sve detalje koje želite u kadru. Tajna blogera je slikanje iz idealnog kuta, pa čak i loša pozadina može ispasti odlično. Na ovaj način također izbjegavate pojavu sjena koje objekti bacaju kada fotografirate iz uobičajenog položaja.

Zaboravite igru na sigurno i dodajte teksture

Bijela pozadina izvrsno je rješenje za fotke, odaje dojam čistine i sve što je u kadru dolazi do izražaja. Ubacite li jastuke, tkanine i deke različitih materijala dodati ćete zanimljivi efekt svojoj slici. Ispričajte atmosferu fotografije na vlastiti način. Ukoliko pak želite da fokus slike bude vaša odjevna kombinacija, opredijelite se za jednobojne pozadine kako bi vaš outfit došao do izražaja.

A post shared by Béa (@bea7507) on Mar 14, 2017 at 5:43am PDT

Odaberite vedre boje jer one hvataju pozornost

Navikli smo brzo scrollati kroz naslovnicu, stoga je potrebno ”ono nešto” što će privući pažnju čitateljevu pozornost na vašu fotku. To ćete najjednostavnije postići svijetlim bojama i bistrinom slike. Postoje besplatni programi kojima sliku možete izoštriti i posvijetliti, a bez da ju provlačite kroz filtere koji ju ustvari zatamnjuju.

Neka bude svjetlo

Za najbolje rezultate uvijek birajte dnevno, prirodno svietlo. Ono razlikuje ”dobru” sliku od izvrsne. Ako većinom slikate u vlastitom domu, mjesto pokraj prozora je idealno. Prošetajte prostorijom i napravite nekoliko slika s različitih lokacija dok ne otkrijete gdje je vaše idealno mjesto.

Iskoračite ”izvan okvira”

Igrajte se s kutovima iz kojih pokušavate uhvatiti sliku. Objekt fotografije ne mora nužno cijeli biti u kadru, prebacite fokus na jedan detalj. Ako presiječete dio slike, ili pak zamutnite pozadinu, fotka će biti zanimljivija. Koju god tehniku odabrali, vodite računa o organizaciji i balansu detalja na slici. Uklonite sve što se u kadar ne uklapa ili odvlači pažnju. Savršena fotka leži u harmoničnoj pozadini.

Foto: Instagram
Tekst: Mariam Al Gergawi

Najčitanije

Učitati još
Zatvori