Kako urediti podstanarski stan?

Kako urediti podstanarski stan?

@ardenrose

@ardenrose

Podstanarski život realnost je mnogih koja nerijetko donosi minimalno prostora, zidove ukrašene ispranim bojama i pukotinama te prostorije ispunjene neuglednim namještajem. Osim što većini stanodavaca kreativno uređenje interijera ne predstavlja prioritet, nepisana pravila korištenja iznajmljenih stanova donose zabranu za unošenjem velikih promjena. Nebitno gdje se nalazite i koji stan iznajmljujete, podstanarski život tuđi će prostor pretvoriti u vaš dom i neizbježno donijeti prostor uređen u skladu s tuđom estetikom koja ne mora biti, ali će u većini slučajeva biti različita od vaše.

Podstanarski život i useljenje u novi stan uvijek donosi neobičan osjećaj kada, iako on predstavlja vaš dom, još uvijek osjećate prisutnost prošlih stanara i njegovih vlasnika. Kako mali i neugledan podstanarski stan pretvoriti u dom kojem ćete se uvijek rado vraćati?

@esteelalonde

@esteelalonde

Prvi korak prema istovremenoj suptilnoj, ali značajnoj promjeni uređenje interijera podstanarskog stana je njegovo detaljno čišćenje. Odmah nakon useljenja sve dekorativne detalje vlasnika koji ne odgovaraju vašoj estetici pospremite u jednu ladicu, kutiju ili odložite na najviše policu u ormaru ili smočnici. Osim što ćete ukloniti nepoželjno, istovremeno ćete se pobrinuti da svi oni ostanu savršeno očuvani sve do vašeg iseljenja.

Nakon što maknete sve nepotrebne stvari, slike, figurice i kristalno posuđe, vrijeme je za dubinsko čišćenje stana. Obrišite police, oribajte kuhinju i kupaonicu, operite podove i prozore kako bi osvježili prostor i stvorili najbolju moguću podlogu za nastavak transformacije. Nakon što ste očistili stan, ormare napunite odjećom, kuhinjske ladice posuđem i raspakirajte ostatak vaših stvari.

Posljednji i najzabavniji korak je unošenje nekoliko sitnih promjena u samo uređenje stana. Iako se promjene koje možete unijeti u stan čine nedovoljnima, u nastavku vam donosimo nekoliko trikova koji će vam pomoći kako bi minimalne promjene maksimalno iskoristili.

NEUGLEDNE PODOVE, KAUČ I STOLICE PREKRIJETE DEKORATIVNIM I FUNKCIONALNIM TKANINAMA

@katelavie

@katelavie

Neugledne plohe poput starih podova i velike elemente poput stolica i kauča prekrijete istovremeno funkcionalnim i dekorativnim tkaninama. Tepih ukrašen geometrijskim uzorkom, jastuci u jarkim i neutralnim bojama i mekana deka u trenu će dati novi izgled prostoru u kojem se nalaze i prekriti njegove najveće nedostatke.

@leanhoff

@leanhoff

UNESITE SVJEŽINU ZELENILOM

@alyssaesmond

@alyssaesmond

Sobne biljke ponovno su u trendu. U posljednjih nekoliko godina, biljke su postale nezaobilazan dio uređenja mnogih interijera. Prošećite do najbližeg vrtnog centra ili tržnice i odaberite nekoliko zelenih prijatelja koji će u vaš novi dom unijeti svježinu i zračiti pozitivnom energijom. Od malih kaktusa lakih za održavanje kojima možete ukrasiti police do velikih biljaka bogatih zelenim listovima koje možete iskoristiti kako bi popunili prazan kutak u stanu, biljke su jedan od najlakših, najpristupačnijih i najboljih dekorativnih detalja koje možete odabrati.

@tanyaburr

@tanyaburr

OSOBNOST IZRAZITE DETALJIMA

@meganellaby

@meganellaby

Mali i naizgled nevažni detalji jednostavan su i svestran način kojim i u najmanji prostor možete unijeti dio vlastite osobnosti i estetike. Savršeni za selidbu kada će vam zauzimati minimalno mjesta, nekoliko stalaka za svijeće, figurica, uspomena s putovanja i vaza pomoći će vam da dio svog doma uvijek nositi sa sobom. Osim sitnih dekorativnih detalja, ogledala su još jedan odličan izbor kojima se osim kao dekoracijom možete poigrati kao predmetom koji će stvoriti optičku varku i prostor naizgled učiniti većim i prostranijim.

@katelavie

@katelavie

ZIDOVE UKRASITE PLAKATIMA I FOTOGRAFIJAMA

@alyssaesmond

@alyssaesmond

Galerije fotografija, ilustracija i plakata stvorene na velikim i praznim zidovima u posljednjih su nekoliko godina, baš poput zelenila biljaka, postala jedan od najistaknutijih trendova u uređenju interijera. Istovremeno, novi trend koji je osvojio mnoge, istaknuo se kao jedan od najtransparentnijih načina za uređenje podstanarskog stana. Baš kao što smo u tinejdžerskim danima zidove sobe ukrašavali pomno raspoređenim posterima naših idola, plakati, ilustracije i fotografije koje nose omiljene motive, gradove, filmove, bendove ili uspomene s obiteljskih putovanja i ludih provoda s prijateljima danas su jednako osoban, ali sofisticiraniji način kako oživjeti svaki zid i svakoj prostoriji dati osobni pečat.

@urbanoutfitters

@urbanoutfitters

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori