Šarmantna slastičarnica u centru Ljubljane jedna je od najljepših u Europi
Šarmantna slastičarnica u centru Ljubljane jedna je od najljepših u Europi

Šarmantna slastičarnica u centru Ljubljane
jedna je od najljepših u Europi

Slastičarnica je mjesto na koje idemo po ukusne zalogaje, a ova kavana i slastičarnica u centru Ljubljane proglašena je i jednom od najbolje uređenih kafića svijeta. Vrhunski dizajn, ali i slastice koje se tamo mogu kušati, oduševit će vas.

Na izlet u Ljubljanu

Dani su sve duži, temperature se penju, pa i vikendi postaju idealni za bijeg na neki jednodnevni izlet. Za to ne morate prevaliti dugačak put jer i u susjedstvu možete uživati u posebnostima. Jedna od država koju ćemo svakako posjetiti ovoga vikenda jest i slatka Ljubljana. Slovenski je to glavni grad koji se može pohvaliti prekrasnim gradskim centrom i obiljem šarmantnih lokala čija će vas gastronomska ponuda oboriti s nogu.

Naime, osim tradicionalnih slovenskih ‘gostilni’ u kojima se može pojesti tradicionalna jela, Ljubljana je dom i jednog od najljepših kafića na svijetu – a to je kavana i šarmantna slastičarnica u centru Ljubljane ‘Lolita Eipprova’.

Ova šarmantna slastičarnica smještena u Trnovu, jednoj od najugodnijih ulica u centru Ljubljane, uvrštena je među top pet svjetskih barova koji se mogu pohvaliti prekrasnim uređenjem, a koja je u potpunosti stvorena od održivih materijala.

Osim spomenute nagrade, ova se kavana našla i na popisu sedam najljepših kafića Europe.

Atmosfera i ponuda ovog posebnog kafića

Za odlazak u neobičnu ‘Kavarnu Lolita Eipprova’ postoji puno dobrih razloga. Prije svega, zbog originalno uređenog ambijenta, ali i ponude. U ponudi možete naći vrhunske čajeve, kave, ali i bogati izbor alkoholnih pića. Ono po čemu je ovo mjesto najpoznatije su odlične, vrhunske slastice. Od francuskih slastica pa sve do simpatičnih kolačića na štapiću koji će se svidjeti djeci. U slatkoj ponudi ove kavane nema čega nema.

Prekrasan ambijent, pastelni tonovi i obilje prekrasnih slastica u izlozima vitrina ove kavane oduševljavaju na prvi pogled. Sam prostor osmišljen je s iznimnom suptilnošću te je stvoreno pravo dizajnersko remek-djelo. Od zidova prošaranih različitim tonovima blush pink nijanse, preko dodira savršeno obrađenog drva i jastuka od baršuna, sve do mirisa i okusa kolača koji se mogu osjetiti svuda u zraku, razlozi su zbog kojih se itekako isplati potegnuti u Ljubljanu.

U Loliti Eipprovoj doista ćete imati dojam da ste ušetali u neko davno doba – taj starinski šarm ga čini uistinu jedinstvenim. Vjerujemo da ćete poželjeti vratiti se uskoro i zasladiti se. A ako vas još malo treba nagovarati, u nastavku zavirite kako izgleda ambijent.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori