Šarmantan dizajn nove kavane u Beogradu

Šarmantan dizajn nove kavane u Beogradu

kafeterija beograd 1

Stalno smo u potrazi za novim lijepim i uzbudljivim mjestima u gradovima u Hrvatskoj, no i u regiji i svijetu. Jedno takvo je i u susjednom nam Beogradu, no ovog puta na nerazvikanoj, tihoj i pitomoj lokaciji. Neka vas to ne obeshrabri – nađete li se u blizini, svakako preporučujemo da destinaciju posjetite i uživate u njezinoj ponudi.

Kafeterija Family Cup

U kompleksu stambenih zgrada na Banovom brdu u Beogradu, nedavno, u lipnju, otvorio se novi kafić Kafeterija Family Cup. Ono što ovaj lokalni, mogli bismo čak reći, kvartovski kafić čini drugačijim od uobičajenih kakve znamo u gradovima kao što su Beograd, Ljubljana, Zagreb i sl… jest da on svojim uređenjem na decentan i elegantan način evocira prostor (a i ‘zlatno doba’) kavana.

kafeterija beograd 2

kafeterija beograd 3

Atmosfera gradske kavane

Kafeterija je orijentirana prema unutrašnjosti stambenog bloka i zamišljena je kao domaće, lokalno mjesto. S obzirom na to da izgledom odmah asocira na tradicionalne kavane, ne čudi nas da je u Kafeteriji Family Cup kava na prvom mjestu. U ponudi ima mnogo vrsta probranih uvoznih kava, a kako će ispijati kavu – ostaje na gostima Kafeterije. Od talijanskog stila ‘Ristretto’ uz šank do udobnog, lijenog i dugog ispijanja kave zavaljeni u udoban separe.

Ideja arhitektonskog studija koji potpisuje projekt interijera i potpuni dizajn jest postizanje atmosfere gradske kavane, no s manje, sada jako u trendu, industrijskih detalja.

kafeterija beograd 4

kafeterija beograd 5

kafeterija beograd 6

kafeterija beograd 8

kafeterija beograd 9

kafeterija beograd 10

Naziv: Kafeterija Family Cup
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo, Nedeljka Čabrinovića 65
Tip projekta: Projekt enterijera, total design
Status: Realiziran Jun 2017
Autor: Nikola Martinović
Tim:/ Jelena Plackov /Dunja Zilić
Foto: Nikola Martinović

Učitati još
Zatvori