Vrućine se lakše podnose uz sangriju s breskvom

Sangria je tradicionalno španjolsko piće koje se uglavnom priprema od crnog vina i kombinacije raznog voća, a često se unutra dodaju i drugi alkoholi i/ili bezalkoholni sokovi, ovisno o podrijetlu ili ukusu osobe koja ga priprema. Bijela sangria manje se susreće, ali nije ništa manje ukusna, štoviše kao da je lakša za vrijeme vrućih ljetnih dana.

Obavezno se poslužuje ohlađena s puno leda, a poseban dodatak za završetak je pjenušac zbog kojeg postaje lagano gazirana. Najčešće se služi u vrču ili zdjeli iz koje se ulijeva u čaše zajedno s voćem. Iako se čini bezazlena, nemojte pretjerivati jer vas kombinacija alkohola i voća može brzo stajati glave. Pogotovo kad temperature vani prelaze 30 stupnjeva Celzijusa. Ali za guštanje u ljetnim večerima je doista jedna od najboljih ideja.

Sastojci:
1 boca bijelog vina po izboru (slađe varijante bolje će pasati)
1 boca pjenušca
1 dcl votke od breskve
agavin sirup (ili drugi zaslađivač po izboru)
breskve, maline, borovnice i drugo voće po izboru

Pomiješajte vino, votku, zaslađivač i narezano voće u vrču te pustite da stoji, idealno preko noći u frižideru. Prije posluživanja ulijte pjenušac i puno leda te po potrebi ubacite još koju voćku za balans. Uživajte!

Foto: Instagram

0