Danas počinje Samobor Craft Festival, najveći festival malih zanata u Hrvatskoj
Danas počinje Samobor Craft Festival, najveći festival malih zanata u Hrvatskoj

Danas počinje Samobor Craft Festival, najveći festival malih zanata u Hrvatskoj

Pred nama je drugo izdanje Samobor Craft Festivala, najvećeg festivala malih zanata u Hrvatskoj. Ovog vikenda, od 12. do 14. svibnja središte bajkovitog Samobora bit će posvećeno malim zanatima i unikatnim rukotvorinama, a grad će postati idealna destinacija za kratki izlet. Čitavo događanje bit će popraćeno i koncertnim programom u večernjim satima, kada će na pozornicu u centru grada stati Kojoti, Neno Belan & Fiumens, ABBA Real Tribute Band i Jimmy Stanić & The Boys.

Samobor Craft Festival

Po prvi put predstavljen prošle godine, kao nasljednik tradicionalnog Samoborskog proljetnog sajma, glazbeno-izložbeno događanje Samobor Craft Festival, iza kojeg stoji Turistička zajednica grada Samobora, i ovog će proljeća oduševiti brojne posjetitelje bogatom ponudom vrijednih i unikatnih zanatskih proizvoda.

U svom drugom izdanju, festival će okupiti dvostruko više izlagača u odnosu na prethodnu godinu, i to iz čitave Hrvatske – od lokalnih izlagača iz Samobora i Zagreba preko Jastrebarskog, Karlovca, Križevaca sve do Šibenika.

Brojni obrtnici, kreativci i zanatlije svoje će specifične proizvode, od domaćih tradicionalnih rukotvorina, poput ručno rađenog nakita, licitara, kožne galanterije, organske kozmetike do gastro ponude, izložiti diljem centra Samobora – festival će se rasprostranjivati kroz čitavo središte grada, od Trga Matice hrvatske preko Kleščićeve ulice do Trga kralja Tomislava, a u samom centru na središnjoj festivalskoj pozornici u večernjim satima će se održati i glazbeni program.

Bogat glazbeni program

Koncertni dio festivala otvorit će u petak, 12. svibnja rock ikone Kojoti te kantautor, pjevač i skladatelj te jedan od najemitiranijih glazbenih autora Neno Belan sa svojim bendom Fiumens. U subotu, 13. svibnja slijedi nastup vodećeg imena aktualne ABBAmanije, ABBA Real Tribute Banda, dok će festival u nedjelju, 13. svibnja svojim nastupom kraju privesti živuća legenda i unikatni glazbeni interpretator Jimmy Stanić s bendom The Boys.

Samobor Craft Festival, kao najveći festival malih zanata u Hrvatskoj, i ove će godine brojnim posjetiteljima pružiti uvid u tradicionalne zanatske proizvode i umjetničke rukotvorine ​​te predstaviti zanimljivosti iz svijeta raznolikih craft proizvođača, kako iz okolice Samobora tako i iz čitave Hrvatske.

Službeno otvaranje festivala najavljeno je za 18h u petak, 12. svibnja, a sve detalje možete pratiti na Facebook i Instagram stranicama festivala.

Foto: Marko Lopac, Roberto Pavić

Učitati još
Zatvori