Razgovarali smo s Rokom jer ima najbolje borovnice

Razgovarali smo s Rokom jer ima
najbolje borovnice

rokove borovnice

Ako volite domaće, ako volite borovnice… Onda ćete obožavati Roka. Roko ima najbolje borovnice, opskrbljuje s njima već pola grada i svi se samo vraćaju po još. Osim toga ima najzabavniji Facebook profil, predlaže brojne recepte i ako još niste navikli koristiti borovnice u svojoj kuhinji, sada ćete vjerojatno to poželjeti stalno činiti. Donosimo vam simpatičan intervju s Rokom, kao i sve informacije gdje pronaći ovu ukusnu i zdravu namirnicu!

Bok Roko, zašto su tvoje borovnice najbolje?

Jer su najplavije, najzdravije, najsjajnije, najslasnije, najsretnije.. A mislim da su sve to zbog ogromne količine ljepote, ljubavi i brige koju svakodnevno upijaju sa svih strana; sretno rastu na predivnoj plantaži u Dvorancima okružene prirodom, a tretiraju se samo i isključivo s puno sunca i pažnje. A možda i nekako znaju da sam skroz lud za njima pa su i zato malo bolje od svih drugih.

rokove borovnice

Kako izgleda jedan tipičan dan na plantaži borovnica u ovo vrijeme?

Ranom zorom stižem traktorom u svoj ured sa stilom i prvo borovnicama dajem doručak (samo ljubav i minerale) – nikada ga ne preskačemo jer je doručak najvažniji obrok u danu. Nakon toga prošećem po polju i pozdravim borovnice koje su spremne za berbu. Potom pažljivo ručno berem i pakiram svaki bobastični plod te ih svježe dostavljam na adrese nestrpljivih izjelica. Na kraju dana volim sjesti sa svojim borovnicama da popričamo malo o životu. Tu i tamo zajedno uzdahnemo diveći se panoramskom pogledu na naš plavi svijet.

Kako najviše voliš pripremati svoje borovnice?

Teško pitanje i još teži odgovor. Najviše ih volim svježe ubrane, iako su se pokazale jako sretnima i u raznim kulinarskim kreacijama. Granita, bruschetta, pita, sirova torta, prilog uz ribu ili umak uz meso… isprobao sam ih na barem sto slanih i slatkih načina, i to na uzajamno zadovoljstvo.

”Borovnice pobjeđuju u kategoriji voća s najviše antioksidansa.”

rokove borovnice

Zašto bi svatko u svojoj kuhinji trebao imati borovnice?

Jer su megaukusne, ali i zbog njihovih supermoći: prebogate su vitaminima i mineralima, pobjeđuju u kategoriji voća s najviše antioksidansa, skoro pa i nemaju kalorija, održavaju cjelovito zdravlje organizma, čuvaju mladost mozga, štite zdravlje očiju, poboljšavaju zdravlje srca i krvožilnog sustava, reguliraju šećer u krvi…

”Na kraju dana volim sjesti sa svojim borovnicama.”

rokove borovnice

Kako da najjednostavnije dođemo do svoje ‘porcije’?

Nekako volim kad su stvari jednostavne pa tako moje borovnice postaju vaše čim ispunite on-line obrazac na web stranici ili stisnete gumb Shop now na Facebook stranici (dostava na području Zagreba). A uvijek me možete i posjetiti na plantaži.

Lapo Lapo

Reci nam zašto si tako zabavan na Facebooku?

Jedan veliki dio mene jednostavno je preduhovit i tu nema puno pomoći.

Koliko voliš svoj posao od 1 do 10 i zašto?

100. Pa tko ne bi volio biti voćar?

rokove borovnice

Foto: Rokove borovnice, Sanjin Kaštelan
Recepti i food styling: Jelena Iva Nikolić

Učitati još
Zatvori