Road trip: Kalifornija – Nevada – Arizona

Road trip: Kalifornija –
Nevada – Arizona

LA roadtrip

Zagrebačku zimu u prosincu sa svojim sam prijateljima tri tjedna odlučila zamijeniti kalifornijskim proljećem, a prva stanica je bio grad anđela – Los Angeles, smješten uz obalu Tihog oceana, savezne države Kalifornije.

LA roadtrip

Najpoznatije predgrađe LA-a, Hollywood, mjesto je gdje se stvaraju najveće filmske zvijezde, nastaju najbolji filmovi i gdje ne postoji nemoguće i gdje je naravno neizbježno fotografiranje na Walk of Fame uz zvijezdu vaše omiljene filmske zvijezde.

LA roadtrip

Nakon Hollywooda spustili smo se do najljepših pješčanih plaža u predgrađu Venice Beacha i Santa Monice koje smo razgledali vožnjom biciklom uz plažu i gledanje prekrasnog zalaska sunca. Za poznavatelje lika i djela Mitcha Buchanona bitna je informacija da se radnja poznate serije odvija u Santa Monici, pa je zabavno razmišljati hoćete li naići upravo na njega jer se osjećate kao da ste u centru najpoznatije TV serije.

LA roadtrip LA roadtrip

Nakon Los Angelesa odlučili smo krenuti prema San Franciscu putem legendarne Pacific Coast Highway. Prespavali smo u poznatom surferskom gradiću – Pismo Beach u koji dolaze surferi iz cijelog svijeta da okušaju svoju sreću i snagu u borbi s valovima.

LA roadtrip

Nakon dva dana vožnje stižemo u prekrasan San Francisco među njegove kućice u nizu u Viktorijanskom stilu. San Francisco vam je zasigurno poznat i po svom tramvaju, cable caru, Golden Gate mostu, Russian Hillu i naravno, najpoznatijem zatvoru na svijetu, Alcatrazu. Najveća kazna zatvorenicima Alcatraza bila je ta što su svaki dan gledali u San Francisco, a on im je bio istovremeno tako blizu, a tako daleko. Ako ćete se ikada naći u San Franciscu, svakako posjetite najveći China Town na Zapadnoj obali SAD-a.

LA roadtrip

Ostavljamo auto i avionom letimo u Sin City ili Las Vegas gdje je sve dozvoljeno, od pušenja u zatvorenim prostorima do pijenja alkohola na javnim površinama, što je u ostatku Amerike strogo zabranjeno. Kockanje u Las Vegasu je jednako nekoj vrsti ovisnosti koju morate osjetiti dok ste tamo, pa ako i izgubite par stotina dolara vrijedilo je, samo za taj osjećaj.

LA roadtrip LA roadtrip

Nastavili smo road trip prema prekrasnoj Arizoni, gdje je vrijeme naprosto stalo. Dok vozite prema čudu prirode, nacionalnom parku Grand Canyon, obavezno napravite pauzu da vidite još jedno čudo prirode, Horseshoe Bend.

LA roadtrip

Za kraj priče u Arizoni obavezno popijte kavu u čuvenom gradu Williams, gdje je sve u znaku legendarne autoceste ROUTE 66.

LA roadtrip

LA roadtrip LA roadtrip LA roadtrip LA roadtrip LA roadtrip LA roadtrip LA roadtrip LA roadtrip LA roadtrip LA roadtrip LA roadtrip LA roadtrip LA roadtrip LA roadtrip LA roadtrip

Tekst i foto: Jelena Čolak

Učitati još
Zatvori