Ribafish u novoj akciji – za RokPoluotok otplivat će oko istarskog poluotoka
Ribafish u novoj akciji – za RokPoluotok otplivat će oko istarskog poluotoka

Ribafish u novoj akciji – za RokPoluotok otplivat će oko istarskog poluotoka

Neslužbenim plivanjem u duljini od dvjestotinjak metara u nedjelju 23. lipnja 2024. godine, u 18 sati na plaži u Preluku počet će novi projekt Udruge RokOtok i Ribafisha –RokPoluotok – plivanje oko Istarskog poluotoka. Uz edukativne radionice, druženje s djecom i odraslima te brojne akcije čišćenja prirode i zanimljivih igara, plivat će se prosječno pet kilometara dnevno. Sve do krajnjeg ovogodišnjeg cilja i dočeka u Puli 17. srpnja.

RokPoluotok

Poznati hrvatski food bloger, voditelj i profesor geografije u mirovanju Domagoj Jakopović Ribafish je u razdoblju od 2019. do 2022. godine doplivao do svih naših naseljenih otoka. Nakon jednogodišnje pauze pokrenuo je novu akciju u kojoj će tijekom dvije godine pokušati oplivati najveći hrvatski poluotok. Plivanje je raspoređeno u dvije sezone, odnosno ljeta 2024. i 2025. Sljedeće ljeto plivat će od Pule do Savudrije. Kako je riječ o geografskom, a ne geopolitičkom projektu, plivanje će uz Istarsku županiju obuhvatiti i dio Primorsko-goranske. Važno je naglasiti da su u pitanju velike dionice, isključivo za profesionalne plivače uz pratnju broda. Plivanje s djecom bit će organizirano samo na plažama.

RokPoluotok

Najljepše plaže Istre uz radionice za velike i male

Tijekom stotinjak kilometara u 24 dana plivanja Ribafish i drugi plivači profesionalci će kroz 18 dionica dolaziti na najljepše plaže Primorja, Kvarnera i Istre te održati 12 zanimljivih radionica s naglaskom na ekologiju, zaštitu prirode i očuvanje našeg jedinog planeta. Organizirat će potragu za skrivenim blagom, postavljanje i potragu za geocachevima te napraviti akciju čišćenja plaže i okoliša, a na određenim lokacijama i čišćenja mora i pošumljavanja. Svako dijete koje dođe na radionicu dobit će vesele i edukativne darove.

Poruka koju žele poslati RokOtočani jest da i djeci i odraslima treba više kvalitetnog druženja i vremena provedenog u prirodi i s prirodom. Kroz predavanja, radionice i druženje na plažama pokušat će s provesti par sati na otvorenom u igri i zabavi s namjerom da se svima dokaže kako je sve bolje kada je u ravnoteži i kada se umjesto za ekranima više vremena provede na svježem zraku.

Višre informacija o projektu RokPoluotok nađite na linku.

RokPoluotok

Foto: Ribafish.com

Učitati još
Zatvori