Restoran Oranž predlaže zdravi menu

Užurban i stresan način života postao je u današnje vrijeme svakodnevica za mnoge. U moru obaveza praćenog kroničnim nedostatkom vremena za obavljanje istih, često zaboravljamo na važne stvari. Jedna od njih je i zdravlje. A ono, između ostaloga, počinje zdravom prehranom. Bez obzira za kakvu se vrstu prehrane odlučite važno je imati na umu da svakodnevno konzumirate zdravu hranu, odnosno namirnice visokih nutritivnih vrijednosti.

Restoran Oranž

Argument mnogih prezaposlenih ljudi jest da je teško razmišljati o zdravoj hrani kada se jedva pronalazi vrijeme da obavljanje redovitih dnevnih obaveza, no činjenica jest da je zdrav obrok jednostavno isplanirati i konzumirati, a neophodan nam je da kvalitetno funkcioniramo. Tiskane i internetske kuharice su prepune zanimljivih prijedloga zdravih obroka, a za one koji nemaju vremena prelistavati stranice i stranice u potrazi za inspiracijom ovdje je naš prijedlog.

Restoran Oranž

Oranž wine bar & restaurant već duže vrijeme nudi svojim gostima zanimljiv menu, na kojem se nalazi obilje zdrave hrane. Jedan zanimljiv obrok predstavili su samo za čitatelje Journala. Budući da u našoj kulturi objedi nerijetko započinju juhom, Oranž predlaže domaću krem juhu od buče. Ova namirnica meksičkog podrijetla bogata je cijelim nizom B vitamina, važnih minerala kao što su kalcij i željezo, vlaknima i naposljetku beta-karotenom – pouzdanim saveznikom u borbi protiv slobodnih radikala. Kako ne bi bila samo zdrava, za dobar ukus dodane su svježe klice, sjemenke istoimene povrtnice i malo vrhnja za završni touch.

Restoran Oranž

Domaća krem juha od buče

Nastavljamo toplo-hladnom salatom u kojoj dominiraju losos, mahune i jaja. Ovo će se pobrinuti za unos proteina u vaš organizam te vam dati energije ali i osvježenja budući da se u podlozi nalaze rotkvice, baby blitva, paprika, klice i pokoja kriškica mandarine. U Oranžu se salate spravljaju po vašim željama pa sve dodatke možete i sami iskombinirati ovisno o vašem ukusu i potrebama.

Restoran Oranž

Menu se završava sa steakom od tune na podlozi od tikvica, tri vrste paprike, beluga leće te neizostavnog dodatka mnogih zdravih jela, maslinovog ulja. Ova plava riba, osim obilja minerala i proteina, važan je izvor esencijalnih omega 3 masnih kiselina, neophodnih za pravilan rad srca i krvnih žila. Iako je se ne preporučuje ženama u trudnoći zbog značajnog udjela žive, za sve ostale ona je saveznik u borbi protiv lošeg LDL kolesterola, triglicerida, a istraživanja pokazuju da utječe na smanjenje rizika ne samo srčanog, već i moždanog udara.

Restoran Oranž

Steak od tune na podlozi od tikvica

Ako nemate vremena ili smisla za kuhanje, jednostavno svratite u Oranž wine bar & restaurant i isprobajte nešto s ovog zanimljivog i zdravog menija. Za što god se odlučili važno je da na svoje zdravlje počnete misliti još danas. Dobar tek!

Restoran Oranž

Oranž bistro & Oranž wine bar
Ilica 7, Zagreb
Kontakt telefon : 01 / 7787-300

Foto: RRvizual (Rajna Raguž)

0