Drugačiji pogled na tradicionalnu međimursku kuhinju

Le Batat je novootvoreni restoran u Termama Sveti Martin koji će razveseliti sve ljubitelje zdrave hrane, a s njime je pretežno tradicionalna regija Hrvatske dobila mjesto na kojem se okusi tradicije spajaju s modernim okusima inovativnih kulinarskih ideja. Za goste su u ponudi isključivo zdrava jela pripremljena od lokalnih namirnica, a upravo je kombinacija lokalnog i zdravog recept za najbolji doživljaj.

le batat

Restoran u svojoj ponudi ima jela temeljena na batatu i to s pravim razlogom – kada bi trebali navesti jednu namirnicu bogatu vitaminima i visokim energetskim potencijalom, a koja je ujedno i izvrsna za zdravlje ljudi, batat bi svakako bio na samom vrhu ljestvice. Izgledom sličan krumpiru ili repi, ovaj pomalo brašnasti gomolj okarakteriziran je slatkim okusom koji svako jelo čini posebno ukusnim.

le batat

Jelovnik upotpunjuju i jela pripremljena od mesa lokalnog podrijetla, kao i poznata međimurska riba – smuđ, koja u kombinaciji s bučinim košticama u svakoj osobi budi neke nove, do sad neistražene doživljaje. Zdravo i ukusno u isto vrijeme… Možemo li tražiti više? Ideja za otvaranjem restorana je krenula potaknuta činjenicom da se prezentiraju tradicionalne namirnice i jela, ali pripremljena na jedan novi, zdravi i inovativni način.

le batat

No ipak, prije svega – važne su namirnice s kojima se ta ista jela pripremaju. Upravo je to ponos kuhara restorana Le Batat jer preko 90 posto namirnica koja se poslužuju dolaze iz Međimurja, iz lokalnog i kontroliranog uzgoja. Zdrava jela u kombinaciji s interijerom inspiriranim filozofijom dr. Rudolfa Steinera, poznatog antropozofa, arhitekta, pisca i začetnika waldorfske pedagogije i biodinamičke proizvodnje, čine restoran posebno ugodnim mjestom bilo za romantičnu, poslovnu ili neku drugu prigodu. Nadaleko poznata Međimurska gibanica na zdravi način definitivno je jedno od jela koje bismo isprobali!

le batat

le batat

lebatat8

0