Kultni pariški restoran otvoren u Londonu

Kultni pariški restoran otvoren u Londonu

ferdi-1

Bez ikakve pompe i PR-a, bez velikih naslova u novinama i na webu, prije par tjedana svoja je vrata u Londonu otvorio Ferdi.

Pariška inačica kultnog bistroa, koji slovi za omiljeno mjesto Gigi Hadid i Kendall Jenner, mali je lokal sa svega 30 sjedećih mjesta. Pokušate li ga upisati u tražilicu, vidjet ćete da na webu imaju svega nekoliko fotografija i bas nikakvu obavijest o drugoj lokaciji, a ni na Instagramu nisu aktivni. Pa ipak – Ferdi je dupkom pun svaki dan. Rezervacije za večeru dozvoljene su isključivo preko SMS-a, a s obzirom na popularnost, gotovo je nemoguće dobiti stol.

ferdi-2

Pariški Ferdi otvoren je 2004. godine postavši odmah nezaobilazno mjesto dizajnera kao što su Azedine Alaïa, Christian Louboutin i Nicolas Ghesquière, glumaca Johna Malkovicha, Penelope Cruz, Kim Kardashian i Kanyea Westa, te cijele horde manekenki i kreativaca. Poznati su po svom, sada već kultnom, cheeseburgeru i opuštenom pristupu kreiranju menija. Ferdi je mjesto u koje face dolaze kada odstupaju od svoje dijete. Suprotno hrani koja se vezuje uz pariške bistroe, Ferdi nudi mac’n’cheese, nachose, mesne okruglice, grcku salatu, steak, belgijske vafle, churrose…

Vlasnici restorana su bračni par Alicia i Jacques Fontanier koji su restoranu nadjenuli ime po sinu Ferdinandu. Londonski Ferdi vodi nećakinja Olympia Irving njegujući obiteljski biznis, a u restoranu vlada poprilično zaigrana atmosfera. Naime, pun je igračaka njihovog sina, koje su smještene na bar, vise sa stropova i zidova. Stolovi su gotovo spojeni, tako da doslovno možete gledati u susjednim gostima u tanjur. Diče se fantastičnom, nenametljivom uslugom i prijateljskom atmosferom, koja je jedna od razloga zašto se svi uvijek rado vraćaju.

ferdi-3

Ferdi definitivno nije najjeftinije mjesto za ručak ili večeru u Londonu ali ako vas zanima u čemu je kvaka takve popularnosti i kultnog statusa, rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i svakako ga posjetite.

Tekst: Mirja Vasić
Foto: Instagram @ferdi.london

Učitati još
Zatvori