Zavirite u najsloženiju izložbu Lego kockica na svijetu, izgleda nevjerojatno
Zavirite u najsloženiju izložbu Lego kockica na svijetu, izgleda nevjerojatno

Zavirite u najsloženiju izložbu Lego kockica
na svijetu, izgleda nevjerojatno

Nakon što je bila prikazana u preko 100 gradova u 24 države, poznata Lego izložba, Art of the Brick, došla je i u London. Riječ je o najprepoznatljivijoj kolekciji Lego umjetnosti na svijetu, a vodi posjetitelje u zabavan i šaren svijet. Lego izložba sadrži više od 100 djela napravljena od Lego kockica koje rekreiraju neke od najpoznatijih umjetničkih radova ikad. Tako možemo vidjeti kako bi Klimtov Vrisak izgledao u Lego verziji, ali i Michelangelov David, Van Goghova Zvjezdana noć i mnoga druga.

Lego izložba
Lego izložba

Nathan Sawaya

Umjetnik koji stoji iza Lego izložbe je Nathan Sawaya. Samostalno je složio više od milijun Lego kockica u jednu jedinstvenu izložbu. Napravio je vibrantne 3D skulpture visoke i do šest metara. Osim rekreacija renomiranih slikarskih djela, tu je i ogromni T-rex dinosaur napravljen od Lego kockica. Sawaya je bivši odvjetnik koji je pravo napustio kako bi se bavio Lego umjetnošću. Neki od njegovih najpoznatijih djela su Yellow, čovjek napravljen od žutih Lego kockica koji para vlastito srce, replika brooklynskog mosta, Mona Lisa od legića te već spomenuti T-rex.

Lego izložba
Lego izložba
Lego izložba

Najsloženija lego umjetnost

Osim nevjerojatnih Lego skulptura, sveukupan doživljaj podižu i zadivljujuće instalacije s više od 250 LED svjetala i zvučnih predstava. Art of the Brick izložba je opisana kao najsloženija Lego umjetnost na svijetu. Kada pogledate slike i videe, jasno vam je da je riječ o impresivnom iskustvu. Bonus dio je što izložba nudi i prostor za igru gdje možete graditi svoje vlastite Lego skulpture. Sam pogled na izložbu budi nostalgiju i povratak u djetinjstvo kada smo se i sami igrali legićima.

Art of the Brick u Londonu je otvorila svoja vrata 6. travnja, a bit će otvorena i kroz svibanj. Izložba je idealna za obitelji s djecom, a ovdje možete pogledati sve detalje u vezi cijena ulaznica, radnom vremenu i dostupnosti.

Podsjetimo, prošle godine i Zagreb je mogao uživati u posebnoj izložbi Lego kockica Brick Showa, a nadamo se kako će i Nathanove kul instalacije jednom doći i u našu metropolu.

Foto: Unsplash, Art of the Brick Expo, Instagram (@artofthebrickexpo)

Učitati još
Zatvori