Restoran Balon ima novi koncept jelovnika

Restoran Balon je na zagrebačkoj gastro sceni oduvijek bio sinonim za vrhunski gastro užitak, idiličan ambijent i ugodnu atmosferu, stoga ni ne čudi da je s godinama stekao epitet oaze u kojem uživaju sva čula i kojem se generacije zadovoljnih gostiju uvijek vraćaju. U novu sezonu ušao je s osvježenim interijerom, novom kartom jela te jednom posebnom zanimljivošću.

Restoran Balon

Naime, pripremili su tri posebna menija za za kasnoposlijepodnevna i večernja druženja, koji će zadovoljiti nepca i onih najizbirljivijih, a koja su namijenjena za dijeljenje. Svaki menu je koncept za sebe i sastoji se od nekoliko različitih jela čiji broj ovisi o cijeni. Odlična je to ideja za trenutke kad nismo previše gladni, ali želimo uživati u odličnim delicijama i isprobati od svega po malo.

Restoran Balon

Prvi menu po cijeni od 280 kuna se sastoji od četiri vrste namaza (aiolija, namaza od maslina, sušenih rajčica, hummusa), tatarskog bifteka, svinjskih rebrica sa sotiranim krumpirićima i toplim kremastim povrćem te torte ”Balon” na umaku od vanilije.

Drugi menu po cijeni od 320 kuna donosi carpaccio od hobotnice u limunu, rižoto s grdobinom i pestom od rukole, tuna steak na šalši i povrćem sa žara te semifreddo od buče.

Restoran Balon

Treći menu po cijeni od 480 kuna je i najveći te se sastoji od bruschetta od focaccie s rajčicom i svježim bosiljkom, hladnog foie gras na shifonadi s Cumberland umakom, pohanog crnog rižota na kremi od kajmaka, tiger kozice iz marinade na klicama, biftek tagliata na rukoli s listićima parmezana, mini burgera u focacciji s azijskim umakom, tarta od kruške i marcipana, čokoladne tortice s tartufima i sladoleda od pistacija.

Restoran Balon

Osim ovih menija, osvježen je i ostatak jelovnika, a što se sve na njemu nalazi provjerite sami u restoranu Balon, na adresi Prisavlje 2 u Zagrebu.

Restoran Balon

Restoran Balon

Foto: John Pavlish

0