Journal Pets: Must have proizvodi za ponijeti na putovanje s kućnim ljubimcem

Journal Pets: Must have proizvodi za ponijeti
na putovanje s kućnim ljubimcem

Uz lijepo vrijeme i duže dane, ljeto je savršeno vrijeme za uskakanje u automobil i odlazak na putovanje. Međutim, ako krenete na putovanje sa svojim kućnim ljubimcem, morate uzeti u obzir određene stvari koje bi trebali ponijeti sa sobom kako bi to bio sjajan odmor prilagođen i vašim najdražim četveronožnim prijateljima. Odlučiti što ćete od svojih stvari ponijeti sa sobom na putovanje može biti teško, a ako se cijeloj jednadžbi još doda kućni ljubimac, imat ćete puno više toga o čemu trebate dobro promisliti. Iz tog razloga vam u nastavku donosimo upute vezano uz must have proizvode koje bi trebali ponijeti na putovanje s kućnim ljubimcem.

Stvari uz koje se osjećaju kao kod kuće

Kućni ljubimci mogu osjećati anksioznost kad su daleko od kuće. Dakle, osim uzimanja prijenosnih posudica za hranu i vodu, ponesite njihovu omiljenu dekicu, krevetić i najdraže igračke.

Hrana koju i inače jedu

Obavezno ponesite dovoljnu količinu hrane za cijelo putovanje, osim ako ne možete kupiti isti brend i vrstu tamo kuda odlazite. Ponesite i nekoliko grickalica za svog kućnog ljubimca, kao i bocu vode za sami put. Važno je ponijeti i koju poslasticu kako biste ga nagradili za “dobro obavljen posao” nakon što stignete na krajnje odredište. Posebna napomena vezano uz grickalice – ako idete na međunarodno putovanje, imajte na umu da različite zemlje imaju različita pravila vezano uz uvoz mesnih proizvoda. Stoga, budite sigurni da je hrana vašeg ljubimca u skladu s pravilima zemlje u koju odlazite, tako da ih ne bi morali predati na carini.

Kontakt podaci na ogrlici

Provjerite jesu li podaci na pločici koja je na ogrlici vašeg ljubimca točni, pogotovo ako ste nedavno mijenjali svoj broj mobitela. Razmislite o tome da napravite još jednu privremenu pločicu koja prikazuje kontakt podatke mjesta gdje ćete boraviti tijekom odmora. Svi kućni ljubimci moraju biti mikročipirani, stoga bi svaki veterinar mogao vidjeti kome pripada određena životinja, međutim, dobro je da ima pločicu s vašim podacima na ogrlici kako bi vas bilo tko mogao kontaktirati u slučaju da vam se kućni ljubimac izgubi i netko ga nađe.

Sva potrebna papirologija

Kad idete na kratko putovanje, vjerojatno ne razmišljate o dokumentima svog kućnog ljubimca. Međutim, dobro je imati njegovu putovnicu sa sobom jer nikad ne znate kad bi vam mogla zatrebati kako bi potvrdili njihovo zdravstveno stanje ili jednostavno imali dokaz da to uistinu je vaš ljubimac. S druge strane, ako putujete izvan države, svaka zemlja ima drugačija pravila o tome koji dokumenti su potrebni za prijeći granicu. Vaš veterinar vam može pomoći u određivanju toga što vam je potrebno, a što ne.

Transporter

Stručnjaci savjetuju da bi se kućni ljubimci koji putuju automobilom trebali voziti unutar transportera. To je za vašu sigurnost i za njihovu vlastitu sigurnost. Mačke se inače osjećaju ugodnije u transporteru, dok bi se vaš pas mogao malo lošije nositi s tim ako nije navikao. U tom slučaju možete pokušati i sa sigurnosnim pojasom za pse.

Lijekovi

Ako vaš kućni ljubimac redovito uzima neku vrstu terapije, budite sigurni da imate dovoljnu količinu lijekova za cijelo putovanje. Ako ste zabrinuti zbog potencijalne mučnine kućnog ljubimca tijekom vožnje, razgovarajte s veterinarom o opcijama sredstava za smirenje. Isto tako, dobro je ponijeti i neku vrstu prve pomoći poput probiotika, lijekova za reguliranje probave, fiziološke otopine i sredstva za dezinfekciju. Nikad ne znate što bi vaš kućni ljubimac mogao negdje pojesti, raniti se ili će mu samo biti potrebno isprati oči fiziološkom otopinom. U svakom slučaju, to su stvari koje je uvijek dobro imati uz sebe na putovanju.

Dodaci bez kojih se ne može

Sve ostalo povezano je s vremenskim prilikama i aktivnostima kojima se planirate baviti. Primjerice, ako planirate puno plivati sa svojim psom, pametno je imati spreman prsluk za plivanje. Uz to, trebat će vam i ručnik za čišćenje blatnjavih šapica. Čak nije loše ponijeti i više ručnika. Ako je vašem psu često jako vruće, postoje podloge koje su posebno namijenjene tome da hlade i osvježavaju vaše ljubimce. Isto tako, dobro će vam doći vlažne maramice za kućne ljubimce, kao i njegujući balzam za šapice kako bi vodili brigu o njihovim mekušima koji u ovo doba godine pate zbog pregrijanih površina po kojima se kreću. Isto tako, trebat će vam veća količina vrećica za izmet, ogrlica, oprsnica i lajna.

Oboružajte se must have opremom za putovanje s kućnim ljubimcem i nemojte zaboraviti na strpljenje. Imajte na umu da vaš kućni ljubimac ne zna što se događa i kuda ide. Ako nisu naviknuti na to da se satima ne mogu protegnuti ili izaći van, to može rezultirati lajanjem i drugim nezgodama. Budite strpljivi i napravite mu putovanje zabavnim iskustvom. Tada se sigurno više neće ustručavati u tome da ide s vama na razne avanture.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori