Ovu plažu nazivaju zlatnom, a nalazi se na jednom kvarnerskom otoku
Ovu plažu nazivaju zlatnom, a nalazi se na jednom kvarnerskom otoku

Ovu plažu nazivaju zlatnom, a nalazi se
na jednom kvarnerskom otoku

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sigfrid Zylfi (@sigfrid_z)

Godišnji odmori su počeli pa su mnogi s kopna preselili na more. I ove godine ljeto provodimo na Jadranu jer nema boljeg od odmora uz opuštajući šum mora. Naša obala već se odavno pokazala kao top destinacija za ljetni odmor. Njeni gradovi i otoci skrivaju predivne plaže i čisto more koji su prava terapija za dušu i tijelo.

Golden Bay na otoku Krku

Osim onih poznatih i popularnih lokacija, daleko od gradske buke i vreve kriju se male uvale s predivnim šljunčanim i pješčanim plažama koje su prave skrivene oaze netaknute prirode i mira. Na takvim plažama uglavnom nema nikakvog sadržaja pa možete računati na potpuni zen, a jedino što će vam trebati je kupaći kostim i ručnik.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Skitnica © ?? (@skitnica)

Jedna takva uvala nalazi se na Krku, a zove Golden Bay. Točnije, Golden Bay samo je jedan od naziva za ovu rajsku plažu na zapadnoj obali otoka. Velo Čelo, Biškupići i Zlatna plaža – sve su to nazivi za ovu prelijepu šljunčanu uvalu koja se smjestila nekoliko kilometara sjeverno od Stare Baške.

Zlatna plaža nešto je uistinu posebno. Nalazi se ispred visoke impozantne stijene gdje obitavaju bjeloglavi supovi. Tu si i dvije manje spilje pored same plaže.

Zbog velike strmine pješice nije moguće doći do nje pa je jedini pristup plaži brodicom, zbog čega je popularna među nautičarima. Ovdje nema ugostiteljskih objekata niti ostalih sadržaja pa uživajte u miru, tišini i predivnom čistom zeleno-plavom moru.

Foto: Profimedia, Instagram

Učitati još
Zatvori