Najljepše uvale i plaže na Jadranu do kojih možete doći brodom

Najljepše uvale i plaže na Jadranu do
kojih možete doći brodom

Ljetna sezona je na vrhuncu, godišnji odmori su počeli pa su mnogi s kopna preselili na more. Ove godine ljeto provodimo na Jadranu jer nema boljeg od odmora uz opuštajući šum mora. Daleko od gradske buke i vreve kriju se male uvale s predivnim šljunčanim i pješčanim plažama – prave skrivene oaze netaknute prirode i mira. Na takvim plažama uglavnom nema nikakvog sadržaja pa su stvorene za to da odmorite dušu i tijelo, a jedino što će vam trebati je kupaći kostim i ručnik. Do njih najlakše možete doći morskim putem, a u većini slučajeva to je ujedno i jedini način. U nastavku zato otkrijte najljepše hrvatske plaže do kojih možete doći brodom pa ako ćete ovog ljeta imati priliku, svakako ih posjetite.

Plaža Golden Bay ili Velo Čelo, Krk

Plaža Golden Bay, koju mnogi nazivaju i Velo Čelo ili Biškupići, prelijepa je šljunčana uvala koja se nalazi na zapadnoj obali otoka Krka, nekoliko kilometara sjeverno od mjesta Stara Baška. Zbog velike strmine pješice nije moguće doći do plaže pa je jedini pristup plaži brodicom zbog čega je popularna među nautičarima. Šljunčana plaža nalazi se ispred visoke impozantne stijene u području gdje obitavaju bjeloglavi supovi. Tu su i dvije manje spilje pored same plaže.

Plaža Betina špilja, Dubrovnik

Betina špilja je šljunčana plaža u Dubrovniku koja se nalazi u špilji između vile Šeherezada i plaže Gjivovići. Plaža je dobila ime po nadimku Bete, kako su zvali velikog dubrovačkog znanstvenika Marina Getaldića, koji je u špilji vršio razne optičke pokuse i istraživanja. Do nje se dolazi isključivo morskim putem – najbliže za doplivati do nje je s plaže Gjivovići, a postoji i mogućnost vožnje kanuom do špilje uz pratnju vodiča. Pošto je dosta nepristupačna, ovdje nikad nema puno kupača. Potpuni je mir i tišina, a osjećate se kao odvojeni od svijeta.

Plaža Jezero, Pelješac

Ova šljunčana plaža nalazi se u blizini mjesta Dube na Pelješcu i idealna je za sve one koji traže bijeg od gužve i vrućina. Radi se o mirnoj i osamljenoj plaži na kojoj čak i na vrhuncu sezone nećete sresti puno ljudi. Do je je moguće doći jedino morskim putem. Idiličan pogled na Biokovo i jezero koje s kopnene strane okružuje ovu divnu plažu osiguravaju savršeni mir i idilično okruženje.

Stiniva, Vis

Skrivenost uvale i plaže Stinive dio su njezine magične privlačnosti. Zahvaljujući svom položaju čak i na vrhuncu ljetne sezone osigurava određeni mir. Nalazi se na južnoj strani otoka Visa, a s obzirom da do nje ne vodi nikakva cesta, uspjela je očuvati svoju prirodu ljepotu. Do ove skrivene oaze ljudi uglavnom dolaze brodicama, usidre se i uživaju u njenim ljepotama. Ipak, do plaže možete doći i pješice, ali budite spremni na planinarenje po uskim putevima kroz strme stijene.

Plaža Sv. Ivan, Lubenice, Cres

Plaža sv. Ivan nalazi se u uvali podno Lubenica, mjestašca koje se smjestilo na strmoj litici s koje se pruža prekrasan pogled na ovu bijelu šljunčanu plažu. Jedna je od najljepših plaža na otoku Cresu, a zanimljiva je upravo zbog svoje skrovitosti i netaknute prirode. Idealna je za uživanje, jer zbog nepristupačnosti na njoj nikad nećete susresti puno kupača.

Plaža Mali Bok, Cres

Uz Lubenice kao poznatu cresku oazu, u blizini malog mjesta Orlec krije se i prekrasna uvala Mali Bok s kristalno čistim morem i šljunčanom plažom zaklonjenom visokim stijenama koje donose hlad. Idealna je za doći brodom, a ako vam on nije na raspolaganju, postoji put koji vodi strmom stazicom.

Plaža Oprna, Krk

Oprna se smjestila u predivnom zaljevu u neposrednoj blizini mjesta Stara Baška. Jedna je od najljepših i najnepristupačnijih plaža na južnom dijelu otoka, ali kad vidite što vas čeka, uistinu je vrijedna truda. Ova prirodna šljunčana i pješčana plaža s kristalno čistim plavim morem očarat će vas na prvi pogled. Do nje je najlakše doći brodom. Mnogi izleti iz Krka u svom programu imaju posjet ovoj plaži pa vam je to jedna od opcija. Druga opcija za dolazak morskim putem je taxi boat.

Plaža Mekićevica, Hvar

Nedaleko od Hvara nalazi se pitoreskna plaža Mekićevica od koje vas dijeli kratka vožnja brodom ili duga šetnja niz obalu. Uz rijetke posjetitelje na plaži ćete pronaći oazu koja nosi miris mediteranskog bilja i zvuk morskih valova, a restoran Robinson okružen maslinama kroz dalmatinske delicije upoznat će vas i s okusima Mediterana.

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori