Zašto su zimski praznici u Barceloni baš dobra ideja?

Za istinske ljubitelje zime nedavno smo sastavili popis europskih gradova koje se isplati posjetiti tijekom hladnijih mjeseci. Međutim, ako ste tip koji radije bira toplije destinacije, predlažemo vam da ove godine zimske praznike provedite u Barceloni. Iako većina u Barcelonu putuje ljeti, upravo je zima najbolje vrijeme za posjet katalonskoj prijestolnici.

Ugodne temperature za šetnju

Zahvaljujući mediteranskoj klimi, temperature u Barceloni tijekom zimskih mjeseci uglavnom su ugodnih desetak stupnjeva. Iako će vam trebati malo toplija, slojevita odjeća, ipak se nećete smrzavati i moći ćete uživati u suncu i šetnjama, što vam niske temperature tijekom zime u većem dijelu Europe onemogućavaju. Prošećite tako brežuljakom Montjüic i Plazom España, jednim od najvažnijih gradskih trgova kojeg okružuju monumentalni tornjevi koji su 1929. bili ulaz na Svjetsku izložbu i arena za borbe s bikovima. Šetnja La Ramblom, šarolikom, bučnom i živopisnom ulicom koja najbolje opisuje duh Barcelone također se mora naći na vašoj listi. Uputite se i do Parka Güell, remek-djela Antonija Gaudija i prošećite njegovim mediteranskim vrtovima.

Razgledajte grad bez gužve

Najbolja stvar je što zimi u Barceloni nisu prevelike gužve pa će sve ljubitelje arhitekture, dizajna i umjetnosti oduševiti što će do glavnih atrakcija moći doći bez čekanja u redovima na visokim, ljetinim temperaturama. Razgledavanje Sagrade Familije, Gaudijevog životnog djela, bit će puno ugodnije bez tisuća drugih turista koji vam ‘pušu za vratom’. Ukoliko nemate puno vremena na raspolaganju i ne možete odlučiti koju ćete znamenitost prije posjetiti, svakako na sam vrh prioriteta uvrstite i Picassov muzej. Light show fontane Montjuic koji se sastoji od kombinacije svjetla, glazbe i vode, u hladnijim zimskim noćima izgleda posebno zanimljivo. Show traje 20-ak minuta i potpuno je besplatan.

Uživjate u hrani i noćnom životu

Kad se umorite od razgledavanja i poželite se malo ugrijati, uputite se u jedan od brojnih kafića i restorana. Na svakom kutku naći ćete odlične restorane koji nude slasne tapase koji su dio španjolske kulture i tradicije. Probajte i španjolsku tortilju ili tortilla de patatas. Radi se o omletu od jaja i krumpira, a u nekim varijantama dodaje se i luk. Paella i autohtono piće sangrija pojačat će cjelokupni dojam o ovom čarobnom mjestu na jugu Europe.

Dok ćete se ljeti moći izležavati na brojnih plažama u gradu, zimi možete uživati u klizanju na nekoliko otvorenih i zatvorenih klizališta. Za potpuno opuštanje predlažemo da posjetite toplice Aire de Barcelona, kompleks termalnih kupelji unutar nevjerojatne palače, gdje možete uživati u različitim kupkama i bazenima u ugodnoj, opuštajućoj atmosferi.

Nakon večere, uputite se u izlazak jer noćni život u Barceloni je među najboljima i najuzbudljivijima na svijetu. Posebnu čar daju mu klubovi poput Opiuma, Shoko, Pacha i Catwalk koji svi ostaju otvoreni do šest sati ujutro i vrlo su živi, veseli i zanimljivi. U Barceloni nikako ne smijete propustiti ni flamenco nastupe. Iako grad nije povijesno vezan uz ovaj ples, neki od najvećih flamenco umjetnika ovdje nastupaju.

Kao što se mogli pročitati, postoji mnogo razloga zašto su zimski praznici u Barceloni dobra ideja. Otputujte zato u katalonsku prijestolnicu s Atlasom od 2. do 5. siječnja, zrakoplovom iz Zagreba. 4 dana i 3 noćenja u Hotelu Evenia Rocafort 4* po osobi košta 4.280 kuna, a ne propustite uhvatiti Black Friday akciju i aranžman platite samo 3.780 kn. Zrakoplovne pristojbe (1.090 kn) uključene su u cijenu.

Još super Black Friday ponuda za putovanja pronađite ovdje.

1