Odlična vijest za stanovnike glavnog grada: Od svibnja na Sljeme žičarom putujemo besplatno
Odlična vijest za stanovnike glavnog grada: Od svibnja na Sljeme žičarom putujemo besplatno

Odlična vijest za stanovnike glavnog grada: Od svibnja na Sljeme žičarom putujemo besplatno

Raj za ljubitelje prirode, planinarenja i opuštanja na najvišem vrhu Medvednice Zagrepčanima će od svibnja biti još dostupniji. Naime, kako je Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević najavio, u svibnju 2024. godine Grad će omogućiti besplatan prijevoz žičarom za Zagrepčane i Zagrepčanke.

Vožnja u gondolama sljemenske žičare pruža vožnju u visine, jedinstven pogled na grad Zagreb i idealno je prijevozno sredstvo do Sljemena u čijim će ljepotama, posebno za vrijeme lijepih proljetnih i ljetnih dana, poželjeti uživati mnogi građani glavnog grada.

Kako je naveo gradonačelnik, dva su razloga zašto žičara postaje besplatna – prvi je činjenica da Zagrepčani već sada financiraju žičaru kroz otplatu kredita koji se plaća iz gradskog proračuna još 11 godina, a drugi što žele štititi Park prirode Medvednica jačanjem javnog prijevoza i postupnim ograničavanjem automobilskog prometa.

Također, uvođenjem besplatne žičare za stanovnike Zagreba od svibnja, snizit će se i cijena karte za korisnike žičare koji nisu Zagrepčani.

Kad ne znate kamo na izlet, Sljeme je uvijek dobra ideja. U svibnju 2023. godine Zagreb je dobio još jednu atrakciju koju svakako vrijedi posjetiti. Riječ je o televizijskom tornju na Sljemenu u kojem je otvoren vidikovac. Vidikovac se nalazi na nadmorskoj visini od 1.118 metara, što je 81 metar iznad tla. U njemu se nalazi i kafić koji vam zasigurno nudi tople napitke s najboljim pogledom na cijeli grad. Osim toga, ovdje će zasigurno nastati jedne od ljepših fotografija koje će vam ostati trajna uspomena.

Prije nego li se popnete na vrh, predlažemo da zavirite u naš vodič i provedete na Sljemenu dan za pamćenje.

Sljeme

Foto: Instagram (@zicarasljeme) i Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori