Zahvaljujući fotografijama hrvatskih putoholičara, ponovno smo se zaljubile u Brijune

Zahvaljujući fotografijama hrvatskih putoholičara, ponovno smo se zaljubile u Brijune

@idaprester1985

Ako ste cijeli život u Hrvatskoj, a još uvijek niste zakoračili na brijunsko rajsko otočje, krajnje je vrijeme da ovo čarobno mjesto uvrstite na svoju listu mjesta koje želite ili čak morate posjetiti.

Nacionalni park Brijuni oaza je veličanstvenog sklada čovjeka, biljnog i životinjskog svijeta, koja iz godine u godinu privlači na tisuće turista, ali i Hrvata sa svih strana naše zemlje. Ovih smo dana primijetili kako su se mnogi hrvatski putoholičari u posljednje vrijeme odlučili za posjet Brijunima i ondje zabilježili neke zbilja divne fotografije koje su nas nagovorile da se i same prvom prilikom zaputimo na Brijune.

@teaoftheunbirthdays

Što sve vidjeti i doživjeti na Brijunima?

Čarobno zelenilo koje se pruža dokle pogled seže podrazumijeva gotovo 700 vrsta raslinja, koje ovdje savršeno funkcionira u blagoj mediteranskoj klimi. Na Brijunima ćete susresti i mnogo životinjskog svijeta, pa čak i za naše krajeve egzotične životinje, poput nojeva, ljami i zebri, a tu je i jedan slon za kojeg se veže posebna priča, baš kao i za Kokija, poznatog Titovog papagaja, jednog od rijetkih primjeraka žuto-kukmastih kakadua koji žive i do 100 godina.

@mojo_bymatea

Osim safari parka kojeg možete posjetiti vlakom, Brijune je isto tako dobro obići biciklom i razgledati bizantski kastrum, rimsku rezidencijalnu vilu u zaljevu Verige, te druge ljepote i znamenitosti. Uz samu lučicu, uz hotele «Istra», «Neptun» i «Karmen» smješteni su crkvica svetog Germana iz 15. stoljeća u kojoj se nalazi izložba istarskih fresaka i kopija glagoljičkih spomenika. U blizini je prirodoslovna zbirka, arheološki muzej i izložba «Tito na Brijunima».

Jedan dan bit će vam dovoljan za razgled Brijuna, a do njih možete doći brodom iz Fažane.

@leabac
@olena_lylova
@anabacinger
@f.e.t.c.h.i.n.g
@f.e.t.c.h.i.n.g
@andreapongrac
@elena_mountain
Učitati još
Zatvori