Vogue preporučio osam hrvatskih plaža za plivanje i uživanje

Vogue preporučio osam hrvatskih plaža
za plivanje i uživanje

@stiniva_vis

Kako se približaava vrhunac ljetne sezone, sve više možemo čitati i slušati o divnim jadranskim plažama. Ovog puta, prekrasni hvalospjevi dolaze od strane francuskog Voguea koji je u članku pohvalio jadransku obalu te rekao kako je Hrvatska pravo mjesto za ljubitelje sunca i mora. U nastavku donosimo osam plaža na Jadranu koje je Vogue izdvojio kao omiljene.

Zlatni rat (Brač)

Vogue je Zlatni rat u Bolu na Braču opisao kao jednu od najvoljenijih ljetnih lokacija – ne samo zbog tirkizno čistog mora, nego i zbog brojnih vodenih sportova koji se mogu isprobati, od jedrenja pa do vožnje kajakom, može se pronaći ponešto za svakog.

Punta Rata (Brela)

@andzelikasiuda

Vogue kaže kako je plaža Punta Rata dokaz da mediteranski raj još uvijek postoji. Kažu kako je na stijenama ili ispod hlada borovine vrlo lako pronaći mirno mjesto, a oni željni sunca, također će pronaći mjesto za sunčanje.

Betina špilja (Dubrovnik)

@carol.nagano

Betinu špilju Vogue je opisao kao lijepo očuvanu, smještenu iza stjenovite špilje. Kažu kako je dostupna samo “morskim” taksijem ili brodićem.

Plaža Stiniva (Vis)

hrvatske plaže
@alamleo

Vogue piše kako je Stiniva bila skrovište vojnicima za vrijeme Drugog svjetskog rata, a danas se smatra jednom od najljepših plaža u Hrvatskoj. Opisuju je kao plažu kojoj je pristup prilično nezgodan, ali je upravo to čini još ljepšom.

Little Green Bay (Hvar)

hrvatske plaže
@littlegreenbay

Little Green Bay privatna je plaža istoimenog hotela, a Vogue za nju kaže kako je riječ o jednom od najljepših kutaka na obali. Ljepota plaže uokvirena je stablima maslina, a gostima hotela dostupne su udobne ležaljke, kao i maske za ronjenje te pedaline.

Nugal (Tučepi)

hrvatske plaže
@szasza_01

Vogue kaže kako se još jedna mediteranska bajka nalazi na Makarskoj rivijeri. Smještena između stijena, dotiče mirno Jadransko more, a dodali su kako je, smještena na sunčanoj strani Biokova, ova plaža omiljena među nudistima.

Dubovica (Hvar)

hrvatske plaže
@dubabeachbar

Vogue kaže kako se na hvarskoj plaži Dubovica može pronaći sve potrebno za uživanje u ljetnim danima. Hladovina, bistro i mirno more koje je idealno za ronilačke aktivnosti i otkrivanje prekrasnog podmorskog života.

Banje (Dubrovnik)

hrvatske plaže

Vogue Banje naziva jednom od najpoznatijih plaža na juhu Dalmacije, a donose i jedan pratkičan savjet: moguće je unaprijed rezervirati ležaljke za sunčanje kako biste bili korak ispred ljetnih gužvi.

Foto: Instagram, Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori