Uživajte u promatranju polarne svjetlosti, zadivljujućih vodopada i još mnogo toga iz udobnosti svog doma

Uživajte u promatranju polarne svjetlosti, zadivljujućih vodopada i još mnogo toga iz udobnosti svog doma

Ovih dana više-manje sve što radimo, radimo virtualno. Virtualno obilazimo muzeje, šećemo nacionalnim parkovima, slušamo koncerte poznatih glazbenika, vježbamo pomoću aplikacija, a od slavnih domaćih i svjetskih chefova učimo nove tehnike kuhanja.

I putovanja su se preselila u virtualni svijet, a čini se da će neko duže vrijeme tamo i ostati. Život će se idući tjedan početi polako vraćati u normalu, no na putovanja ćemo ipak još morati pričekati. Dok ponovno ne postane sigurno putovati, zahvaljujući tehnologiji barem virtualno možemo otići na mnoga predivna mjesta na svijetu. U nastavku smo izdvojili nekoliko destinacija na koje možete otputovati iz svog dnevnog boravka – samo upalite live stream i uživajte!

Sydney

Na stranici Webcam Sydney možete u svakom trenutku promatrati što se događa u Sydney Harbour i uživati u pogledu na najpoznatije znamenitosti ovog australskog grada – od mosta Sydney Harbour Bridge preko zgrade opere do Circular Quaya i The Rocksa.

Promatranje polarne svjetlosti u Kanadi

Promatranje polarne svjetlosti, odnosno aurore borealis, obično uključuje kampiranje na hladnoći, nadajući se dobrim vremenskim uvjetima (a čak se i tada može dogoditi da ju ipak ne vidite). Zahvaljujući kameri u Manitobi u Kanadi, noćno nebo možete promatrati iz sigurnosti svog doma, a ako vam je ideja da čekate da se na vašem kompjuteru pojavi trčak svjetlosti ipak malo previše, na stranici možete pronaći screenshotove drugih koji su je uspjeli ‘uloviti’.

Fontana di Trevi u Rimu

Trevi je najveća barokna fontana u Rimu i jedna od najpoznatijih na svijetu. Nezaobilazno turističko mjesto kraj kojeg ne možete proći, a da barem na trenutak ne zastanete. No, oko vas će uvijek biti gomila ostalih turista koji ju pokušavaju vidjeti, fotografirati i diviti joj se. Zato uživajte u pogledu na fontanu sada kada oko nje nema doslovno nikoga. Moramo priznati da je dosta smirujuće.

Slapovi Yosemite u Kaliforniji

Slapovi Yosemite (eng. Yosemite Falls) je najveći sjevernoamerički vodopad, a nalazi se u Nacionalnom parku Yosemite u Kaliforniji. Slapove Yosemite formira potok Yosemite, koji se sa granitne planine visoke 740 metara obrušava u Dolinu Yosemite. Tom prilikom se dijeli na tri dijela; gornji vodopad visok 436 metara, donji vodopad visok 98 metara i srednji dio koji se sastoji od niza kaskada između gornjeg i donjeg vodopada. Nakon pada u dolinu, vode potoka Yosemite formiraju rijeku Merced. Ovdje možete uživo gledati gornji vodopad.

Toronto

Uživajte u pogledu na Toronto sa CN Towera, najviše zgrade u gradu i njegove najveće i najpoznatije turističke atrakcije. Možete birati želite li gledati na istok ili zapad, a između ostalog moći ćete vidjeti jezero Ontario, Toronto Islands, muzej Royal Ontario itd.

Raskrižje Shibuya u Tokiju

Raskrižje Shibuya nalazi se u istoimenom kvartu u Tokiju, a riječ je o najpoznatijem i najprometnijem raskrižju u Japanu (a vjerojatno i u cijelom svijetu). Navodno u jednoj izmjeni ovdje prođe više od dvije tisuće ljudi. Ovih dana zbog mjera socijalnog distanciranja nije toliko prometno kao inače, ali svejedno ćete vidjeti više ljudi nego na našim ulicama. Live stream možete gledati ovdje.

Hvar

I za kraj, otputujte na Hvar, naš najsunčaniji otok. Uživajte u panoramskom pogledu na grad i Paklene otoke u daljini. Naravno, pogled je najljepši za vrijeme izlaska i zalaska sunca, a s obzirom da kamera snima 24 sata, sve je moguće uhvatiti. Live stream možete pratiti ovdje.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori