Nakratko zaboravite na karantenu i virtualno otputujte na najljepše plaže svijeta

Nakratko zaboravite na karantenu i virtualno otputujte na najljepše plaže svijeta

Ovih dana više-manje sve što radimo, radimo virtualno. Virtualno obilazimo muzeje, šećemo nacionalnim parkovima, slušamo koncerte poznatih glazbenika, vježbamo pomoću aplikacija, a od slavnih domaćih i svjetskih chefova učimo nove tehnike kuhanja. Dok kriza s koronavirusom ne prođe i dok se život ne vrati u normalu, i putovanja su se preselila u virtualni svijet. Zahvaljujući tehnologiji barem na taj način možemo otputovati na neka predivna mjesta diljem svijeta.

Sunce se napokon pojavilo pa je sve teže ostati u svoja četiri zida, a misli nam već lete prema ljetu i, nadamo se, bezbrižnim danima na plaži. Sve dok maštanja ne postanu stvarnost, opet nam pomaže tehnologija koja nam omogućuje da barem nakratko zaboravimo na karantenu i mislima se teleportiramo na neke od najljepših plaža na svijetu. Na ovim svjetskim plažama postoje kamere koje uživo prikazuju što se tamo trenutno događa pa se udobno smjestite na kauč, upalite stream i praktički ćete osjetiti pijesak pod nogama.

White Bay na Britanskim Djevičanskim Otocima

Britanski Djevičanski otoci nalaze se u Karipskom moru, istočno od Portorika. Obuhvaćaju više od 60 otoka, a glavni otoci su Tortola, Virgin Gorda, Anegada i Jost Van Dyke. White Bay je najpopularnija plaža na otoku Jost Van Dyke i ujedno jedna od najljepših na svim Britanskim Djevičanskim otocima. Plaža koju karakterizira bijeli pijesak zaštićena je grebenom, a u tirkiznom moru možete uživati u kupanju i snorkelingu.

Clearwater Beach na Floridi

Clearwater Beach je jedna od najljepših plaža u Americi. Mekani bijeli pijesak čitave godine privlači posjetitelje koji uživaju u skijanju na vodu, jedrenju i veslanju stojeći u ovim mirnim vodama. Biciklisti i roleri uživaju u krivudavoj rivi uz more uz koju su se smjestili kafići i ležerni restorani s morskom hranom. Nakon zalaska sunca na doku Pier 60 odvija se noćni festival na kojem sudjeluju ulični zabavljači i prodavači rukotvorina.

Waimea Bay na Havajima

Waimea Bay je zaljev koji se nalazi na najpoznatijem havajskom otoku Oahuu. Surferi iz cijelog svijeta dolaze ovdje kako bi jahali na valovima, a na plaži možete uživati i tijekom ljetnih, ali i zimskih mjeseci.

Playa Grande na Kanarskim otocima

Playa Grande je najpopularnija plaža u gradu Puerto del Carmen koji se nalazi na otoku Lanzaroteu. Dugačka preko 1,2 km, plaža je dobila Europsku plavu zastavu za kvalitetu morske vode i usluga koje ovdje možete pronaći. More je tijekom cijele godine relativno mirno pa je Playa Grande idealno odredište na obitelji s malom djecom.

Sharp Park Beach, Kalifornija

Sharp Park Beach nalazi se u gradu Pacifica, 15 minuta od San Francisca. Park sa stolovima za piknik i klupama nalazi se iznad pješčane plaže. Sjeverno od parka na aveniji Santa Rosa nalazi se ribarsko pristanište, a ribolov je ovdje navodno odličan, pogotovo u ljetnim mjesecima. Možete prošetati širokom smeđom pješčanom plažom dužinom od pola milje.

Outer Banks, Sjeverna Karolina

Outer Banks je otočni lanac u Sjevernoj Karolini koji se pruža duž 160 km obale. Radi se o nizu poluotoka i barijerskih otoka koji dijele Atlantski ocean od kopna Sjeverne Karoline. Od sjevera prema jugu, najveći među njima su otok Bodie (koji je nekada bio otok, ali je danas poluotok zbog tropskih oluja i uragana), otok Hatteras, otok Ocracoke, otok Portsmouth i Core Banks.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori