Virtualno prošećite po najljepšim božićnim sajmovima i gradovima

Virtualno prošećite po najljepšim
božićnim sajmovima i gradovima

Iako smo se u početku još uvijek nadali da to ipak neće biti tako, blagdane smo dočekali u drugačijem ozračju nego ikad prije. Umjesto obilaženja božićnih sajmova i adventskih kućica, prosinac smo tako proveli u sigurnosti i toplini svog doma. Uživali smo u pečenju božićnih kolača, pravili smo kuhano vino, ukrasili svoje životne prostore najljepšim ukrasima i lampicama i u pravom blagdanskom raspoloženju dočekali Božić koji provodimo okruženi svojim najmilijima.

No, lagali bismo kad bismo rekli da nam blagdanski šušur na koji smo navikli na ulicama Zagreba ne fali. Isto kao i adventska putovanja kojima se svake godine iznimno veselimo. No, postoji način na koji ipak možemo uživati u božićnoj čaroliji i prošetati najljepšim božićnim sajmovima i gradovima diljem svijeta!

Božićna čarolija na našim ekranima

Naime, postoji ekstenzija za Google Chrome i Microsoft Edge koja korisnicima omogućuje da uživaju u najljepšim virtualnim božićnim šetnjama. Sve što trebate učini jest preuzeti “Tab with A view: Christmas Edition” dodatak za browser, udobno se smjestiti u naslonjač i uživati u prizorima na svom ekranu.

Ideja je nastala u nadi da će ovaj dodatak barem malo razveseliti sve one kojima očajno nedostaju putovanja i omogućiti im na ovaj način barem virtualno uživaju u prekrasnim božićnim prizorima.

Možete uživati u gradskim šetnjama, planinariti, posjetiti tisuće prekrasnih mjesta s pogledom na barove, restorane i hotele. Tu su fotografije i videozapisi snimljeni dronovim, virtualne ture itd. Međutim, nije sve samo u divnim fotografijama – svaki put kad otvorite novi prozor (tab) u svom browseru, pojavit će se nova destinacija koju možete virtualno istražiti ili isplanirati buduće putovanje s podacima o letovima u stvarnom vremenu, uvjetima za vizu i informacijama o COVID-19.

“Tab with A view: Christmas Edition” ekstenziju možete preuzeti ovdje. Ušuškajte se pod dekicom i uživajte u najljepšim božićnim prizorima!

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori