Na samo dva i pol sata od Zagreba nalazi se ovo divno mjesto gdje bismo voljeli provesti vikend

Na samo dva i pol sata od Zagreba nalazi se ovo divno mjesto gdje bismo voljeli provesti vikend

Iako smo putovanja izvan Hrvatske ove godine stavili na čekanje, a situacija se na granicama mijenja iz tjedna u tjedan, nije zabranjeno maštati. Zbog toga već polako radimo popis destinacija koje bismo voljeli posjetiti jednom kad postane sigurnije putovati. Susjedna Slovenija uvijek nam je na tom popisu jer, osim što je blizu, krije brojne predivne lokacije idealne za vikend putovanja. Jedna od njih je Vila Planinka, predivna drvena kuća u funkciji boutique hotela od pet zvjezdica.

Mjesto gdje ćete istinski uživati

Vila Planinka je smještena u slikovitoj dolini Jezersko koja se može pohvaliti izvanrednim prirodnim ljepotama i ljekovitom klimom. S obzirom na događanja kojima svjedočimo posljednjih mjeseci, Planinka predstavlja savršeno mjesto za usporiti i napuniti baterije, a upravo tako se i reklamira – kao mjesto gdje vrijeme sporije teče. Radi se o smještaju čija je filozofija gostima pružiti zdravu ravnotežu između modernog i tradicije, prirode i tehnologije te vanjskog i unutarnjeg svijeta. U fokusu je priroda i povezanost s prirodom, a to se odgleda i u dizajnu soba koji se nadopunjuje s toplinom i mirisom drveta, prevladajućim materijalom u hotelu.

Vila Planinka se može pohvaliti posebnom vrstom energije. Priča kaže da su mještani prije više stoljeća u dvorištu vile otkrili četiri energetske točke s umirujućim i terapeutskim učinkom pa ćete ovdje osjetiti prirodnu energiju uparenu sa snagom stoljetnih šuma i bistrih potoka.

Sve je u skladu s prirodom

Luksuzno uređene sobe nemaju elektroničke uređaje, a Wi-Fi je dostupan samo u predvorju hotela, osim ako ga ne zatražite na zahtjev. Cilj svega je da vam soba bude oaza mira, tišine, odmora i opuštanja. Uz to, svaka soba ima jedinstveni karakter s veličanstvenim pogledom na planine i dolinu. Za potpuno opuštanje tijela i uma na raspolaganju vam je wellness centar s finskim i infracrvenim saunama te raznim masažama. Iskustvo boravka u hotelu upotpunjuje i hotelski restoran gdje će uživati u jelima spravljenima od lokalnih i organskih namirnica.

Vrt koji okružuje vilu utjelovljuje filozofiju ovog mjesta. Mirisno cvijeće čini očaravajuću pozadinu, a bogate krošnje drveća pružaju potpuno opuštanje. Bez ikakvih umjetnih gnojiva, sredstava za zaštitu usjeva i redovitog zalijevanja, vrt napreduje u skladu s prirodnim zakonima jer u njemu rastu samo autohtone biljke s područja Jezersko.

Vila Planinka od Zagreba je udaljena samo dva i pol sata vožnje pa je idealna za bijeg iz grada čim uvjeti to dopuste. Naime, trenutno je zbog situacije s koronom zatvorena, ali svoja vrata će ponovno otvoriti čim bude moguće.

Foto: Vila Planinka, Instagram

Učitati još
Zatvori