Što sve možete raditi u Veneciji za manje od 10 eura
Što sve možete raditi u Veneciji za manje od 10 eura

Što sve možete raditi u Veneciji
za manje od 10 eura

S obzirom na to da smo s ljetom polako gotovi, mnogi traže nove destinacije koje nisu nužno vezane za naše primorje. Često tu u priču upada Italija, a posebno Venecija. Upravo zbog svoje piktoreskne panorame, Venecija je postala jedna od najpopularnijih destinacija u Europi. Nažalost, ona je i jedna od najskupljih. Zato smo izdvojili nekoliko dnevnih aktivnosti koje će vas koštati manje od 10 eura, a koje će vam dozvoliti da doživite ovaj grad na jedinstven način.

Dal Moro za ukusnu domaću tjesteninu

First things first – kada smo u Italiji, imperativ je pronaći lokal sa najukusnijom, domaćom tjesteninom. Prva postaja za to je Dal Moro. Iako poslužuju isključivo tjesteninu za van, ovaj restoran nalazi se na takvoj lokaciji da u blizini možete pronaći savršeno mjesto za uživanje u jedinstvenom pogledu na kanale.

Galleria Giorgio Franchetti alla Ca’ d’Oro

Podjednako važna stavka na našoj listi prioriteta dok smo u talijanskom gradu je uživanje u njegovoj bogatoj umjetničkoj tradiciji. Jedna od potcjenjenih galerija nalazi se u palači Ca’ d’Oro, a zahvaljujući svojoj poziciji i specifičnom dizajnu, s platoa ove galerije pruža se nezaboravan pogled na Veliki kanal i okolna zdanja – podjednako zadivljujuća.

Farini za tradicionalnu pizzu

Kako to obično biva kada smo u Italiji, opcije za ručak obično se svedu na dva jela – tjesteninu i pizzu. Onih dana kada se odlučite za ovaj drugi specijalitet, možete ga probati u pizzeriji Farina. Ovdje možete birati između nekoliko vrsti, a sve pizze pripremljene su prema tradicionalnim recepturama.

I Tre Mercanti za sočni tiramisu

Kao zemlja koja svoju reputaciju u velikoj mjeri duguje gastronomiji, Italiju, a time i Veneciju, ne možete napustiti prije nego što probate tiramisu. I Tre Mercanti mesto je gdje, pored tradicionalnog, možete probati i tiramisu nešto drugačijeg okusa, pa vas tako čeka opcija s pistacijem ili, vjerovali ili ne, Aperol Spritzom!

Scala Contarini del Bovolo za očaravajući pogled na grad

Venecija se može pohvaliti jednom od najupečatljvijih panorama, koja je nerijetko služila kao inspiracija brojnim likovnim umjetnicama, kako u vrijeme renesanse, tako i u kasnijim erama. Po cijeni od 8 eura, bit ćete u prilici da sa stepenica palaće Contarini del Bovolo uživate u nevjerojatnom pogledu na čitav grad.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori